Türkiye’de tekrar gün yüzüne çıkan bekçilik mesleği birçok adayın en çok tercih ettiği sevilen bir meslek haline gelmiş bulunuyor. Bu doğrultuda birçok aday bekçi olabilmek için istenen şartları sağlamaya çalışmakta olup özellikle birtakım şartların esnetilmesi son zamanlarda adayların en çok dile getirdiği sorunlar arasında yer alıyor. Özellikle alımın yapılmasından önce ilgili alım şartlarının da düzenlenmesi, bazı maddelerin değiştirilmesi en çok talep edilen istekler arasında yer alıyor.

Hangi Şartlar Değişmeli?

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazetede yayınlanan karar ile alım şartlarına “Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarını," bendi eklenmişti.

Fakat adayların değiştirilmesini talep ettiği şartlarda ise bir değişiklik yapılmamıştı. Adayların hem sitemiz hem de sosyal medyada dile getirdiği ve en çok değiştirilmesini talep ettiği başvuru şartları arasında askerlik şartı, yaş şartı yer almakta olup aynı zamanda kadın bekçi alımlarının da başlaması talep ediliyor.

Soylu Bekçi Alımını Açıkladı!

Soylu tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada "Bir de zaten 30 bin kadro verdiniz. 8 bin 500 bekçinin imtihanları bitti. Yarın inşallah arkadaşlarımız son bir değerlendirme daha yapacak ve açıklayacak. İstanbul 'a 500 bekçi daha verildi ve İstanbul 'a toplamda 1500 bekçi alınacak” ifadelerine yer verilmiş olup buna göre 2020 yılında bekçi alımı yapılmasına yeşil ışık yakılmıştı.

Şartlar Değişecek Mi?

Yaş, mezuniyet, cinsiyet ve askerlik şartı başta olmak üzere birçok farklı kalemde adaylar alım şartlarının esnetilmesini talep etmekte ve seslerini hem sitemiz hem de sosyal medya aracılığı ile duyurmaya çalışmaktadır. Şu an yetkili isimlerden bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte bu noktada konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılması durumunda siz adaylar ile anında paylaşacağız.

Editör: TE Bilisim