2020 yılı 400 bekçi alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan bekçi alımı ilanına göre en az lise mezunu olan adaylar içerisinden çarşı ve Mahalle bekçisi alımı yapılacak. Başvuru süreci 19 Eylül2020 tarihi ile başlamış olup artık sona eriyor. Peki Bekçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Bekçi alımı başvuruları için son saatler. Adaylar 19 Eylül 2020 tarihi ile başvurularına başlamış olup artık sona eriyor. Bu kapsamda en geç 02 Ekim 2020 tarihi saat 17:00 itibari ile başvurular sona erecektir. Adaylar başvurularını sadece https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçi Alımı için Ön Başvuru yapan adaylar için şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve merkezlerine, mesai saatleri içerisinde (08.00-17.00 saatleri arası) Müracaat Kabul Komisyonuna şahsen başvuruda bulunacaklardır. Posta yoluyla veya belirtilen tarihler haricinde ya da şahsen yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ön sağlık kontrollerini yapılması için duyuru önümüzdeki günlerde beklenmektedir. başvuruları 02 Ekim 2020 tarihi ile sona ermesinin ardından ilgili duyuru 12 Ekim 2002 tarihinden sonra yapılması beklenmetedir.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ:

Bekçiliğe başvuru yapan adaylar bazı değerlendirmelerden geçmeleri gereklidir. Bunlar,

Sınav Merkezlerine Şahsen Başvuru

Evrak Teslim ve Ön Sağlık Kontrolü ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı (Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü Sınav)

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim