Bekçi Alımı Ek Kontenjan Müjdesi Ne Zaman Verilecek!

İçişleri Bakanlığı bünyesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Çarşı ve Mahalle bekçisi alımı için yeni gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz. 2020 bekçi alım ilanları açıklanacak mı? Sorusu çok sorulmakta. Geçtiğimi haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarda polis alımı ve bekçi alımı mevcut şartlarda yapılmasının imkanı olmadığını alınacak personellerin eğitim verilmesi gerektiği ve bunun mümkün olmadığı için yeni ilanların acıklanamayacağı ifade edildi. Buna göre 2020 yılında Polis memuru ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanlarının Normalleşme sürecinin tamamlanmasından sonra yapılması bekleniyor.

Normalleşme takvimi belli oldu. Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında kademeli olarak bazı adımlar atılacak. Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Hadi Özışık yaptığı açıklamalarda bekçi alımı ek kontenjanı bekleyen adaylara müjdeli bir haber verdi. Buna göre İçişleri bakanı Süleyman Soylu katıldığı programda açıklamaların yapılacağını ifade etti. İlk canlı yayına da Gazeteci Hadi Özışık’ın programına çıkacağı ve orda bazı açıklamalar yapacağını açıkladı.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarında T.C. vatandaşı olmak, lise ve dengi okullardan mezun olmak, fiziki şartlarda 167 cm boyundan uzun olmak, vücut ve beden kitle endeksinin 18 ile 27 arasında yer almaş, başvuru yapılan ilde ikamet etmesi gerekmektedir. Yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olması, 31 yaşından gün almamış olması, kamu haklarından mahrum olmamak, toplumda kötü şöhretli olarak tanınmaması, 657 sayılı devlet memurlarını kanunun 48. Maddesindeki genel şartlara sahip olması, silah taşımaya engel bir hukuki durumun olmaması, EGM sağlık şartlarına sahip olmaları, güvenlik ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuçlanmak

2020 BEKÇİ ALIMI KONTENJANLARI;

2019 yılında 8.242 bekçi alımı gerçekleştirildi. 2020’de toplam bkeçöi alımıs ayısı 30 Bin’e çıkarılacağı açıklandı. Şuanda fiilen çalışan 21 bin 292 çarşı ve mahalle bekçisi görev yapıyor. Eğitim düzeyinde yüzde 61 lise, yüzde 16  yüksekokul,  yüzde 20’si üniversite mezunu seviyesinde bulunuyor.

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Taban aylıkları eğitim durumu, evli ya da bekar olmasına ve çocuk sayısına bağlı olarak değişmektedir. Lise mezunu ve bekar bir bekçi 4.527 TL maaş alacaktır. Lisans mezunu ve bekar bir bekçi personeli 4.534 TL maaş almaktadır.