Ülkemizde en çok tercih edilen meslekler arasında yer alan bekçilik mesleği ile ilgili yüksek maaşla alım yapılacağı açıklanmış olup alımı gerçekleştirecek olan Securitas firması, 59 ülke genelinde faaliyet göstermektedir. Bu kapsamda firma ayrıca güvenlik görevlilerinin özlük hakları, çalışma şartları ve maaşlarına ilişkin iyileştirmelerin yer aldığı çalışmalarını da Çalışma Bakanlığı’na sunacaklarını açıkladı.

Naşkan Kösereisoğlu Açıkladı

Securitas Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu’nda yapılan açıklamada ise 2020 asgari ücret tutarının meslek mensubu için kabul edilemez olduğu ve bu meslek grubu çalışanlarının ücretin en az yüzde 30 üzerinde maaş alması gerektiğini söyledi. Bu durumun haksız rekabete yol açtığı ve İstihdam potansiyeli yüksek olan güvenlik sektöründe personellere en az 3 bin TL maaş verilmesi gerektiği ifadelerine yer verildi.

Yeni Personel Alımı

Firma başkanı tarafından yapılan açıklamada ayrıca 2020 yılı için en az 2 bin yeni personel alımı gerçekleştireceklerimi açıklayanKösereisoğlu, “Güvenlik sektörü doğru yönlendirilirse istihdam potansiyeli en yüksek sektörlerden biri. Cirosal büyüklüğü 12 milyar TL civarında, 2020’de 15 milyar TL’yi yakalayacağımızı öngörüyoruz. Sektörde şu anda yaklaşık 300 bin kişi çalışıyor. 2019’da 20 bin istihdam yarattık, 2020’de en az 28 bin kişilik daha istihdam yaratmayı hedefliyoruz” ifadeleri ile alımı müjdeledi.

Firmaya başvuru yapmak isteyen adayların online başvuruya ve başvuru şartlarına https://www.securitas.com.tr/bize-katilin/ adresinden erişim sağlamaları mümkün.

Editör: TE Bilisim