İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 400 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı sadece İstanbul ili için gerçekleştirilmiştir. Adaylar Türkiye genelindeki bekçi alımı ilanları ne zaman açıklanacak merakla sormaktadırlar. Henüz konu ile ilgili Polis Akademisi Başkanlığından bir resmi açıklanma gelmese de, bekçi istihdamında eğitim merkezlerindeki temel eğitimler ile kurum içi eğitimlere göre istidam planlanması yapılması beklenmekte. Diğer yandan özel sektördeki bekçi alımlarına başvuru yapacak adaylar için işin olsa ekibi olarak açıklanan ilanları aktarmaya devam ediyoruz.

HANGİ İLLERDE BEKÇİ ALIMI YAPILACAK?

Sakarya, Ankara, Konya, Mersin, Kocaeli, Gaziantep, İstanbul, Burdur, Konya ve Elazığ, İzmir, Karabük,  illerindeki firmalara alımlar yapılacak. Bu illerde merkez yada illere bağlı ilçelerde görevlendirilme gerçekleştirilecek. Peki başvuru genel şartları neler olacak?

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Yaş şartı; en az 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Üst yaş şartı ilan özel şartlarında açıklanmaktadır.

Eğitim şartı; En az ilköğretim okullarından mezun olmak gerekmektedir.

Çalışma saatleri şartı; Bu kadrodaki istihdamlarda vardiyalı çalışma esası uygulanmaktadır. 

Arşiv araştırması şartı; Adaylar bekçi istihdamında silahlı yada silahsız olarak görev yapabilecekler. Sabıka kaydı olanlar başvuru yapamayacaklar. 

Diğer şartlar; Bir çok ilanda bekçi kadrosunda görevlendirilenler danışma gibi görevleri de beraberinde sürdürmektedirler. İlan özel şartlar için nitelik ve beceriler bölümünü inceleyebilirsiniz.

Başvurular nasıl yapılacak?

AÇSHB İŞKUR ilanlarında şahsen müracaat, Alo 170 hattından yada internet ortamından e-şube portalı aracılığı ile başvuru yapılabilecektir. İlanlara erişmek için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2164 linkini kopyalarak yeni tarayıcıdan açabilirsiniz.

İŞİN OLSA