İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Çarşı ve mahalle bekçileri kadrosu özellikle Büyük şehirlerde asayiş olaylarının azalmasında çok önemli başarılar elde etmiştir. 

Bekçi kadrosu görevlilerinin unvanlarına yapılan mevzuat düzenlemelerinin geçtiğimiz yasama döneminde tamamlandı. Düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanmasının ardından yürürlüğe girdi. Önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde büyük şehirlerde fazla olmak üzere kadın erkek, Çarşı ve mahalle bekçileri bekleniyor. Özellikle köylerde de Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı kır bekçilerinin alım sayılarının artması bekleniyor. Bunun ilk adımı İstanbul ilinde 400 bekçi alımı ile başladı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen başvuru sürecinde, sonuçların açıklanması bekleniyor. En çok merak edilen konulardan bir tanesi de 2020 yılında kadın bekçi alımı yapılacak mı?

KADIN BEKÇİ ALIMI;

Şu ana kadar yapılan bekçi alımlarında kadın istihdamlarına yer verilmedi. Ülke genelinde 50 ilde gerçekleştirecek alımlarda ilk kez kadın bekçi alımı yapılması bekleniyor. Fakat ilanların 2020 yılı içerisinde mi yoksa 2021 yılından itibaren mi yapılıp yapılmayacağı netlik kazanmadı. ilk olarak Büyük şehirlerde 50 il genelinde kadroların açıklanması bekleniyor. Çarşı mahalle bekçisi alımı başvuru şartları nedir?

İstanbul 400 Bekçi Alımı Şahsen Başvuru Ne Zaman? Sınav Esasları ve FYT Nedir? https://www.isinolsa.com/bekci-alimlari/istanbul-400-bekci-alimi-sahsen-basvuru-ne-zaman-sinav-esaslari-h35869.html

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bekçiler 12 saat çalışma süreleri bunlar akşam 19 ile sabah 7 saatleri arasında 13 saat çalışmanın ardından 36 saat dinlemektedir. Maaş haklarında; lise mezunu 4 bin 475 TL eğitim önlisans 4 bin 590 TL olarak açıklanmıştır. Başvurularda yaş, eğitim ve fiziki şartlar aranmaktadır. Yaş şartlarında 31 yaşından gün almamış, fiziki şartlarda kadın adayları 167 santim, erkek adaylar 170 sandığını kısa olmamaları, eğitim şartları da en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları. Silah taşımaya engel bir kanunu engelinin ve sağlık engelinin olmaması gerekmektedir.

YENİ İLAN GELDİĞİNDE ANINAD HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

Editör: TE Bilisim