400 bekçi alımına başvuru yapacak adaylar ikamet şartı olmasın istiyor!

İçişleri Bakanlığı 400 Çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı için geri sayım başladı. Geçtiğimiz günlerde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanan duyuru sonucunda alımların sadece İstanbul ilinde geçerli olacağı ifade edildi. Bilindiği gibi Mart ayında beridir pandemi süreci nedeniyle İçişleri Bakanlığında polis alımı ile bekçi alımı için yeni ilanlar ve aday memurluk eğitimleri ile hizmet içi eğitimler durdurulmuştu. Eğitimler geçtiğimiz aydan itibaren yeniden başladı ve adaylar bekçi alımı ilanı beklemeye başladılar. 20 Ağustos tarihli ilanına göre 2020/1. dönem Çarşı ve mahalle bekçiliği alımı duyurusunda 7245 sayılı bekçi kanunu ile emniyet hizmetleri sınıfında bekçi kadrosu yönetmeliğine uygun olarak eğitim şartları, fiziki şartlar, yaş şartı aranacak. Eğitim şartları açıklandı. En az lise ve dengi okullardan mezun olmuş olan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

BEKÇİ ALIMI İKAMET ŞARTI;

Alımların sadece İstanbul ilinde gerçekleştirecek olması ikamet şartının olup olmayacağı konusunda tereddütlere neden oldu. Daha önce 2019 yılı alınlarında ikamet başvuru şartlarının neler olduğunu merak edilmekte. Bu kapsamda;  2019 yılı ilanlarında Çarşı ve mahalle bekçisi yönetmeliğinin 5. Maddesine göre adayların başvuru yaptığı ilde en az 1 yıldır ikametgah ediyor olmaları gerekli olacaktır. Diğer yandan ilçesinde Valilik tarafından ilçelerin ihtiyaçlarına göre uygun görülen ilçelerde atama gerçekleştirilecektir.

2020/1. DÖNEM BEKÇİ ALIMI İKANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Son bir yıl içerisinde ikametgah şartı; adayların ikamet sınırları dışında herhangi bir askerlik sağlık öğrenim gibi sebeplerle geçen sureler dikkate alınmayacaktır.  Bekçi alımı ilanı ne zaman açıklanacak? Polsi Akademisi Başkanlığı tarafından ilana göre yakın bir zamanda adaylara duyuru beklemektedir. Gelişmeler olduğunda anında öğrenmek İşin olsa sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayınız.

İŞİN OLSA