Resmi Gazete yayımlandı. 4 Mart 2022 tarihi ile gelmiş olan resmi gazeteye göre Cumhurbaşkanlığı kararı ile bazı kadrolarda ihdas kararı yayımlandı. Özellikle 2022 yılı 11 bin bekçi alımını bekleyen adayları ilgilendiren karar ile Bekçi Kadrosunda ihtisas yapıldı.

11 Bin Bekçi Alımı İçin Yüzbinler Bekliyor!

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için en son alımlar 2020 yılında yapılmıştı. Sadece İstanbul İl sınırları içerisinde yapıla alımlar için adaylar Türkiye Geneli bekçi alımı yapılacağı açıklaması beleniyor. 11 Bin kişilik kontenjan bekleyen yüzbinlerce ada ilanın yayımlanması için gözleri Emniyet Genel Müdürlüğüne çevirdi.

Bekçi Kadro İhdası Resmi Gazetede Yayımlandı

4 Mart 2022 tarihi ile resmi gazetede yayımlanan yeni karar ile Emniyet Genel Müdürlüğü Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için 3000 kadro ihdası yapıldı. İşte Yayımlanan Bekçi kadro kararı:

BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA KADRO İHTİSAS EDİLMESİNE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

MADDE 1- Ekli Listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 2 sayılı kadro ve usulü hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki ( 1 ) sayılı Cetvelin ilgili bölümlerine eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri Cumhurbaşkanı yürütür.

2022 Yılı Bekçi Alımı Yapılacak Mı?

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz gibi Bekçi alımları en son 2020 yılında ve sadece İstanbul kapsamında gerçekleştirilmişti. Bu yönde 2022 yılında yayımlanan kadro ihtisası ve diğer bakanlıkların ilanlarından yola çıkarak 2022 yılında kadro ihtisası yapıldı. Bekçi Alımı için ise en az 11 bin kişilik kontenjan bekleniyor.

Bekçi Alımı Şartları Nedir?

2022 yılı bekçi alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Memuriyete Engel olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması olumlu olmak, Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Olarak İse,

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

2022 Yılı Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü Bekçi alımı için düğmeye basıyor. Bu kapsamda 2022 yılı Bekçi alımı ilanı yaz aylarında yayımlanması bekleniyor. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği hakkında gelişmeleri takip etmek için İşin Olsa mobil uygulamalarını indiriniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim