İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir programda önemli açıklamalar yaptı. Bunlardan bir tanesi ise 26. dönem POMEM Polis alımlarında yedek adaylar arasından 3000 polis istihdamı gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda oldu. Bakan Soylu böyle bir durumun söz konusu olmayacağını ifade etti. Yeni bir alımda ise 26. dönem alımlarında yedek olan adayların öncelik vermesinin doğru olmayacağını açıkladı. Böyle bir durumun sınavları meşruiyetini sorgulanmasına neden olacağını açıkladı.

2 BİN KİŞİLİK ALIM BEKLENİYOR!

Adayların, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çarşı ve mahalle bekçilerinde yedek bekçi alımı kontenjanından alınması konusunda İçişleri Bakanlığından talepleri vardı.  Bakan Soylu'nun bu konudaki açıklaması bekçi alımlarında yedek kontenjandan istihdam olmayacağı anlamına geldi. Daha önce yapılan açıklamalarda 2020 yılında 10.000 kişilik kontenjanı ayrılacağı ifade edilmişti. Bunların 8.000 kişisi başvurularının tamamlanıp istihdamı sağlandı. Kalan 2000 kontenjan için ne zaman alım yapılacağı merak konusu oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Bekçi alımı başvuru şartlarında yaş altında 18 yaşını doldurmuş olmak. Eğitim şartlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olan fiziki şartlarda 167 santimden uzun boylu olmak. Vücut kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması ayrıca ikamet şartlarında başvuru yaptıkları ilde en az 1 yıldır ikamet etmeleri gerekiyor. Askerliğini yapmış 18 yaşını doldurmuş ve 31 yaşından gün almamış olanlar başvuru yapacaklar. Türk toplumun önünde kötü şöhretli tanınmamak kamu haklarından mahrum olmamak ile taşımaya engelli bir engeli olmamak, emniyet teşkilatının sağlık şartlarını taşımaları alkol ve uyuşturucu nedeniyle tedavi görmemiş olmak ya da halen devam eden bir tedavisi olmamak. Daha önce Polis Eğitim Merkezi konularından çıkarılmamış olmak güvenlik ve arşiv araştırmalarından olumlu olmak gerekmektedir.

MAAŞ HAKLARI;

Peki bekçi maaşları ne kadar? Çalışanların aldıkları eğitime, eş durumuna, eşlerin çalışıp çalışmamasına, çocuğu olmamasına ve çocuk sayısına göre farklılık gösteriyor lise mezunu olan bir bekçi 4527 TL maaş alır. Lisans mezunu olan bir bekçi 4537 TL maaş alır. Bu rakam bekar ve eşi çalışmayan bir kişinin aldığı net maaş tutardır.

Editör: TE Bilisim