Bekçi alımı ile ilgili en çok merak edilen ve netlik kazanması istenen şartlardan birisi olarak ikamet şartı konusunda açıklama yapıldı. Bu kapsamda çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için yerine getirilmesi gereken ikamet şartı ile ilgili net ifadelere yer verildi.

Bekçi Alımı için İkamet Şartı Var

Çarşı ya da mahalle bekçisi olmak isteyen adayların yerine getirmesi gereken ikamet şartı en az son 1 yıl içerisinde başvuru yapılan yerde ikamet ediyor olunması gereklidir.

Yapılan duyuruda erkek adayların başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son 1 yıl içerisinde ikamet ediyor olması gerektiği ve askerlik, öğrenim ya da tedavi gibi kabul edilebilir sebepler nedeniyle ilgili bölgede yer almayan adaylara imtiyaz tanınacağı belirtildi. Bu kapsamda neden o ilde ikamet edilmediğini açıklayabilecek nitelikte bir duruma da açık kapı bırakılmış oldu.

Bekçilik Başvuru Ücreti Ne Zaman Yatırılmalı

Bilindiği gibi bekçi olabilmek için aranan şartlardan birisi de bekçilik sınavı. Bu kapsamda sınava başvuru yapacak adayların 2022 bekçi alımı sürecine dahil olabilmek için gireceği sınava başvuru yapması gerekiyor. Ön başvuru süreci henüz başlamadığı için bekçilerin sınav ücretini yatırması için duyuruları takip etmesi gerekiyor. Başvuru tarihlerini kaçırmamak için isinolsa.com’u takip etmeye devam etmeniz iyi olacaktır. Ön başvurular başladığında gerekli duyuru yapılacaktır.

2022 Yılı Bekçi Alımı Diğer Şartları Nedir?

Bekçi alımları için merak edilen bir diğer konu da başvuru şartları oldu. Buna göre adaylardan,

  • En az Lise mezunu olmak,
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,
  • Askerliğini yapmış olmak,
  • EGM sağlık şartlarını taşıyor olmak,