Geçtiğimiz günlerde ilan edilen bekçi alımına ilişkin şartlarda değişikliğe gidildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başvuru sayısı ve bekçi alımındaki başvuru şartlarının değiştirildiğini ifade etti. Bakan Soylu aynı konu hakkında daha önce de başvuru sayısını açıklamış ve sayıyı belirmiştir. Geçen gün TGRT Haber’in konuğu olan Bakan Soylu, daha önce bekçi alımı için ilan edilen 8 bin kişilik kadroya başvurular bitmeden 2 gün önce tam 198 bin kişinin başvurduğunu söylemişti. Programda tamamlanan başvuruların en güncel rakamı da paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bekçilik kadrosu için yapılan tam başvuru sayının geçen günkü rakamın üzerinde artarak 280 bin kişinin başvuru yaptığını açıkladı. 

Katıldığı TGRT Haber’de, Bakan Süleyman Soylu başvuru sayısına yönelik ise şu ifadelerde bulundu “Şimdi düşünelim, biz yaşı düşürmeseydik başvuru sayısı 350 bin olacaktı. Peki biz bunun sınavlarını, elemesini nasıl yapacağız da 8 bin rakamına ulaşacağız” şeklinde bir açıklamada da bulundu. Daha önce de yoğun başvuru sayısını aynı şekilde ifade etmişti. 

Binlerce kişinin merakla beklediği bekçi alımı ilanında görüldüğü üzere Bakan Soylu’nun açıklamalarından yola çıkıldığında en azında kısa vadede herhangi bir şart değişikliğinin yapılamadığı fakat uzun vadede bunun değişebileceği görülmektedir. Soylu’nun ifadelerinden yola çıkarak bekçilik kadrosuna ilişkin eleme ve sınav konusunda yapılacak herhangi bir değişiklik ise alımları etkileyebilir. 

Editör: TE Bilisim