Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete kararı ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımında değişiklik yapıldı. Buna göre 2020 yılına da yaklaşırken yeni alım şartlarında hangi değişikliklerin yapıldığı, adayların en çok merak ettiği konuların başında yer almış olup adaylar tarafından askerli, yaş, boy ve KPSS şartı gibi birçok şartın esnetilmesi de talep ediliyordu. Bu noktada Beştepe’de gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyeleri ile Polis akademisi ve EGM yetkilileri ile temsilcilerinin de katıldığı toplantıda bekçilik mevzuatı görüşüldü.

Başvuru Şartları Değişecek Mi?

İlgili toplantı sonrasında merakedilen konulardan biri de ilerleyen günlerde Bekçilik şartları ile ilgili bir değişikliğin olup olmayacağı oldu. Buna göre adaylar en çok öğrenim ve yaş şartı olmakla birlikte istekler lisans mezunu şartının eklenmesi ve yaşın 35’e çıkarılması şeklindedir. Lisans mezunu birçok aday ile 31 yaşında büyük adayların talep ettikleri bu iki şartın değişimi ile ilgili olarak ise henüz bir değişiklik haberi gündemde yer almadı.

Alımlar Ne Zaman Olacak?

2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımına yönelik yazılı sınav sonuçları da açıklanmış olup bu aşamadan sonra adayları sözlü sınav aşaması bekliyor. Sözlü aşamadan sonra ise yıl sonuna kadar 2019/3. Dönem Bekçi alımı için adayların yeni bir alım umutları ise sürüyor. İlgili konu hakkında bir gelişme olası durumunda sitede hemen paylaşılacaktır.

Editör: TE Bilisim