İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığından açıklanan ilana göre adaylar en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları şartı ile başvuru yapabilecekler. 2020/1. dönem çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı ile başvuru kılavuzunun açıklanmasının ardından adaylar gerekli başvuru şartlarını öğrendiler. Açıklanan ilanda sadece İstanbul ilinde görevlendirilecektir. Adaylar sadece İstanbul ilinde 1 yıldır ikamet etmeleri şartı ile başvuru yapabileceklerdir. Diğer detaylar;

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTI NEDİR?

En az lise ve dengi okullardan mezun olmak gerekmektedir. 

İkamet şartlarında en az 1 yıldır İstanbul ilinde ikamet ediyor olmaları istenilmektedir. 

Fiziki şartlarda ise en az 167 cm'den uzun boylu olmak, vücut ile ebden kitle endekslarinin 18 ile 27 dahil aralığında olmaları istenilmektedir.

Askerliğini tamamlamış olmak gerekmektedir.

Yaş şartlarında ise en az 18 yaşını doldurmuş olmak ve en fazla 19 Eylül 2020 tarihinden gün almamış yani 31 yaşından gün almamış olmak istenilmektedir.

Kamu haklarından mahrum olmamak, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, Türk toplumunda kötü şöretli tanınmamak, Emniyet teşkilatı sağlık şartlarını taşımak gerekli olacaktır.

İlan kılavuzunda açıklanan diğer başvuru şartlarını taşıyabn adaylar başvurular için sınav ücreti ödemeleri gerekli olacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Başvuru için 250 Tl sınav ücreti ödeme yapılması istenilmektedir. Adayların 19 Eylül 2020 tarihi saat 09:00'dan itibaren ödemelerini yapabilecekler. Son ödeme tarihi ise 2 Ekim 2020 tarihi saat 17:00'dur. Ücret döemesini yaparken, T.C. kimlik numarası ve 2020/1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği giriş sınavı için ödeme yaptıklarını belirtmeleri istenilmektedir. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar ön başvuru yaparak şahsen başvuru ve sağlık kontrollernin yapılası için başvuru tarihleri arasında ilan kılavuzunda açıklanan başvuru merkezlerinden sabah 08:00 ile 17:00 saatleri arasında şahsen müracaat edilmesi istenilmektedir. 

ÖN SAĞLIK KONTROLLERİ;

YAZILI SINAV KONULARI NELERDİR?

İLAN KILAVUZU;

Editör: TE Bilisim