2022 yılı çarşı ve mahalle bekçisi alımları ne zaman yapılacak?

Türkiye genelinde özellikle Büyükşehirlerde ve kırsal alanlarda Çarşı ve mahalle bekçisi alımları değişim yıllarda rekor seviyede yapılmıştı. Bu kapsamda 2022 yılında Bekçi alımları için rekor seviyede yapılabileceği ve bu konuda çalışmaların yapıldığı ifade edilmekte. Bu kapsamda 2022 bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak sorusuna cevap aranıyor.

Yeni İlan Ne Zaman Açıklanır?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından girecek resmi bir ilan ile başvuru kılavuzunun açıklaması ve aşvurusu için resmen alınmaya başlaması bekleniyor. Bekçi olmak isteyen adaylar resmi açıklamaları anbean takip etmeleri gerekiyor. İşin olsa ekibi olarak yeni alım ilanlarını da anlayan okuyucularımıza aktarmak bu kapsamda polis alımı olduğu gibi bekçi alımı ilanlarında anında öğrenmek için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Mobil Uygulama İçin Tıklayın

Başvuru Şartları Nedir?

Çarşı Mahalle Bekçisi adaylarının en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları gerekir. Yaş şartlarını ise en az 18 yaşını doldurmuş, 31 yaşından gün almamış olmalı şartı aranır. Fiziki şartlarda ise en az 167 santimden uzun olmak vücut kitle endeksi ise belli bir ölçü aralığında olması istenmektedir.

İşin Olsa

Editör: TE Bilisim