2022 Yılı Bekçi Alımı bekleyişi sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü 2022 yılı kapsamında olmak üzere 11 bin bekçi alımı planlıyor. Bildiğiniz gibi uzun zamandır Bekçi Alımı yapılmamaktaydı. Adaylar duruma neredeyse isyan ettiler. Yüzbinlerce aday gözlerini Polis Akademisinden gelecek duyuruya çevirdi. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Bekçi alımı hakkında bilgileri aktaracağız. Ayrıca Bekçi adaylarını heveslendiren gelişme oldu. Söz konusu gelişmeyi sizlerle paylaşacağız.

2022 Yılı Bekçi Alımı Yapılacak Mı?

Adayların en çok merak ettiği konulardan birisi olan bekçi alımı yapılacak mı oldu. En son bekçi alımları 2020 yılında yapılmıştı. Ancak sadece 400 kişilik kontenjan ile İstanbul ve bölgesinde alım gerçekleştirildi. Son 2 yıldır bekçi alımının yapılmaması ile birlikte beklentiler epey arttı.

2022 yılı Bekçi alınacak mı sorusuna cevap verecek olursak ise: Evet 2022 yılı bekçi alımı yapılacak. Adaylardan aynı aranan şartlar dahilinde yeni 11 bin Bekçi alımı bekleniyor.

Bekçi Adaylarını Sevindirecek Önemli Gelişme!

11 bin kişilik kadro ile Bekçi alımı yapılacak. Bekçi alımına ilişkin gelişmeler devam ederken adayları sevindirecek gelişme Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Gazete kararına göre, Emniyet Genel Müdürlüğüne Çarşı ve Mahallesi pozisyonunda kadro ihtisası yapıldı. Buda bekçi alımının geldiğini işaret etmektedir.

3000 kişilik kadro için bekçi ihdası yapılmış olup kontenjan dağılımı belli olmaya başladı.

İLGİLİ HABER: EGM 3000 Yeni Bekçi Alımı Kadrosu Onaylandı!

Yüzbinlerce Aday İlanı Bekliyor

Son alımların sadece İstanbul ve çevresinde yapılması ile Türkiye Geneli 3 yıldır bekçi alınmamış oluyor. Artık adaylar ilanın bir an önce gelmesini bekliyor ve bu kapsamda gözler Polis Akademisi Başkanlığına çevrildi. Bekçi alımı ilanının Nisan ayı içerisinde gelmesi bekleniyor. İlandan anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamalarını indirebilir veya diğer adaylarında bulunduğu İnstagram hesabımıza katılabilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram BURADA

Adaylar Hangi Şartların Esnetilmesini istiyor?

Bir çok aday Yaş, Askerlik şartı, Boy şartı ve askerlik niteliklerinde esnetilme bekliyor. Peki siz hangi şartlarda esnetilme bekliyorsunuz? YORUM KISMINDA BELİRTİNİZ.