2021 Yılı Bekçi alımı için ilan bekleniyor. On binlerce aday tarafından beklenen ilan için detaylar belli olmaya başlıyor. 2021 yılı 11 Bin Bekçi alımı yapılacağı gündemde. Peki Bekçi alımlarına kimler başvuru yapabilecek? Yaş Şartı esnetilecek mi? İlan ne zaman yayımlanacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

BEKÇİ ALIMI İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Bekçi alımları için adaylar nefeslerini tuttu. Bekçi alımı ilanı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olup ilanın ne zaman yayımlanacağı merak konusu oldu. Polis Akademisi başkanlığı devamlı olarak açıklamalarına devam ederken Bekçi alımına işaret herhangi bir gelişme yok. Ancak ilanın Ağustos veya Eylül aylarında yayımlanması bekleniyor.

11 BİN BEKÇİ ALIMI BEKLENİYOR!

2021 yılı bekçi alımı beklentileri oldukça yüksek. 2020 yılında sadece 400 kişilik boş kadro ile İstanbul İlince bekçi alımı yapılmıştı. Bu kapsamda 2021 yılı Türkiye Geneli Bekçi alımı beklentiler arasında ve alım kontenjanı en az 11 bin kişi olarak bekleniyor.

2021 YILI BEKÇİ ALIMI BEKLENTİLERİNİZ NEDİR? BURAYA TIKLA VE DİĞER ADAYKARA KATIL

BEKÇİ ALIMI YAŞ ŞARTI ESNETİLSİN İSTENİYOR!

İçişleri Bakanlığından Bekçi Alımı yaş şartı esnetilsin isteniyor. Bildiğiniz gibi bekçi alımında adaylardan yaş şartı olarak " 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak," şartı aranıyor.

Daha önce 30 olan yaş şartı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 31 olarak değiştirilmişti. Ancak şimdi 2021 yılı bekçi alımlarında adaylar 35 yaşa esnetilsin talebinde bulunuyor.

BEKÇİ ALIMI DİĞER ŞARTLAR NEDİR?

2021 yılı Bekçi alımları için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az Lise mezunu olmak, Erkek Olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Memuriyete engeli olmamak, Askerliğini yapmış olmak, En az 167 cm boyunda olmak, EGM Sağlık şartlarını taşıyor olmak, Silah taşımaya engel herhangi bir hukuki engeli olmamak gibi şartlar aranacak.

BEKÇİ ALIMINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim