Bekçi Alımı için bekleyiş arttı. İşin Olsa ekibi olarak tarafımıza aldığımız geri dönüşler neticesinde Bekçi Alımı için detayları aktarmaya karar verdik. 2021 yılı Bekçi Alımı yapılacak mı? Adaylardan hangi özel ve genel nitelikler aranacak? İlan ne zaman yayımlanacak? tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

2021 yılı Lise Mezunu bekçi alımı için ilanı bekleyen adayların bekleyişi devam ediyor. Adaylar her gün tarafımıza ilettikleri talep doğrultusunda çok sayıda aday bekçi alımı ilanının gelmesini bekliyor.

2021 YILI BEKÇİ ALIMI YAPILACAK MI?

2021 yılı bekçi alımı için oldukça fazla talep geliyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan atama izni kararına göre Bekçi alımı hakkında herhangi bir karar alınmadı. Ancak İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her yıl alım yapıldı. 2020 yılında sadece İstanbul ili için 400 kişilik boş kadro ile Bekçi Alımı yapıldı. 2021 yılında ise 11 bin üzerinde Bekçi alımı yapılması bekleniyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz yıllara göre,

  • 2017 ve 2018 yılı 7 bin Bekçi alındı,
  • 2019 yılı 8187 bekçi alındı,
  • 2020 yılı 400 bekçi alımı yapılmıştı.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Bekçi alımları genelde yılın ortalarında yapılıyor. Geçtiğimiz yıllarda da yayımlanmış olan Bekçi alımı ilanlarına göre ilanlar Mayıs, Haziran, temmuz aylarında ilan edilmişti. Ancak bu yıl tam kapanma, pandemi ve aşı işlemleri derken bir çok sınav ve mülakatlar ertelenmek zorundakaldı. İlanın 2022 yılı başına yayımlanması beklenebilir.

Bu kapsamda ilanın önümüzdeki aylarda yayımlanması bekleniyor.

BEKÇİ ALIMI BEKLEYEN DİĞER ADAYLAR BURADA

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adayların en çok merak ettiği konulardan biriside başvuru şartlarıdır. Bu kapsamda Bekçi alımları en az Lise mezunu adaylar içerisinden yapılıyor. Ayrıca adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecek.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Kötü şöhretli olmamak, Memuriyete Engeli olmamak, Silah taşımasına engel herhangi bir hukuki sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak" gibi genel nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • En az 167 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak,
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,
  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİNDE VEYA ŞARTLAR ESNETİLDİĞİNDE ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim