2016’dan itibaren tekrar alımları yapılmaya başlayan çarşı ve mahalle bekçiliği özellikle son zamanlarda en çok talep gören mesleklerden biri haldi. Bu noktada binlerce adayın en çok merak ettiği konularda biri de 2020 itibari ile yapılaması beklenen bekçilik alımına ilişkin ilanın ne zaman yayınlanacağı, alımların ne zaman olacağı merakla beklenmekteydi. Bu yıl yapılması beklenen alımın ne zaman yapılacağına ilişkin gündemde detaylar haberin detayında yer almaktadır.

Alımlar Temmuz’da mı Olacak?

2020 itibari ile yapılması beklenen bekçi alımları için herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmamış olup özellikle tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını sebebi ile birçok alımın ertelendiği biliniyor. Bu doğrultuda en azından normalleşme sürecine girilen dönemde yavaş yavaş alımlara ilişkin bilgi verilmesi bekleniyor. Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine ilişkin alımlarına yönelik ilanın temmuz ayında yayınlanmasına muhtemel olarak bakılıyor.

Kadın Bekçi Alımı Yapılacak Mı?

Son yayınlanan ilanlarda her ne kadar kadın bekçi alımı yapılmamış olsa da 2016 yılında EGM bünyesinde kadın bekçi olarak görev yapan personelin olduğu açıklanmıştı. Bu noktada yapılan açıklamada "2016 Nisan ayı itibarıyla yeniden personel alım ilanına gidilirken, ilk olarak 20 ilde 69'u kadın 9 bin 433 bekçi alımı yapıldı. Halen 69'u kadın olmak üzere 21 bin 347 Çarşı ve Mahalle Bekçisi ülke genelinde görev yapıyor” ifadelerine yer verilmişti.

Son zamanların en çok talep gören mesleklerinden olan bekçilik için kadın adaylar da ilgili ilanlarda başvurmak istemekte ve kendilerine de bir kadro ayrılmasını talep etmektedir. 2020 içerisinde yapılacak alımda ise kadın bekçi alınıp alınmayacağı bilinmiyor. En son alımın yapıldığı ilk yıl kadın bekçi alınmış olup artık kadınlara yönelik kadroların da açılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim