Polis Akademisi Başkanlığından bekçi alımı duyurusu geldi. 2020 yılı için ilk bekçi alımı ilanı geldi. Sadece İstanbul için yapılacak alımlarda 400 kişilik kontenjan yer almaktadır. Başvuru süreci başlayan Bekçi alımı için süreç 02 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. Sadece Erkek adayların başvuru yapabileceği Bekçi alımı için kadın adaylarda kontanjan bekliyor. Peki Kadın Bekçi alımı yapılacak mı? 2020 yılı Bekçi alımı başvuru şartları nedir?

ERKEK 400 BEKÇİ ALIMI YAPILACAK!

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi başkanlığından gelen duyuruya göre 400 kişilik boşluk ile sadece İstanbul ili için bekçi alımı yapılacak. Sadece Erkek adayların başvuru yapabileceği ilan için adayların en az lise mezunu olmaları gereklidir.

KADIN BEKÇİ ALIMI YAPILACAK MI?

Polis Akademisinin bekçi alımı ilanı sonrası Kadın Adayların'da uzun süredir beklediği bekçi alımı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Kamuda görevlendirmek üzere Kadın polis alımları yapılmakta ve bu durumda Bekçi olmak isteyen kadın adayların'da önü açılması gerekmektedir. Kadın Beçi alımı hakkında acilen bir açıklama akanlıktan bekleniyor.

KADINLARA KONTENJAN ARTIYOR!

Emniyet konusunda Kadınların önünü her zaman açan İşleri Bakanı Süleyman Soylu kadın istihdam konusunda özel göstermekte ve her yıl Kadın Polis alımı yapılıyor. Kadın adayların önü açılmakta ve Kadın Bekçi alımıda masaya alınarak yürürliğe girmesi gerekmektedir.

BEKÇİ OLMA ŞARTLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğünde görev yapacak olan bekçi adaylarının mutlaka 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 31 yaşından gün almamış olmak, Erkek olmak ve Askerlik görevini yapmış olmak, 167cm boyundan kısa boylu olmamaj, Silah taşımasına herhangi bir hukuki engeli olmamak ve diğer genel niteliklerin taşınıyor olması gereklidir.

KADIN BEKÇİ ALIMINDA ADAYLARIN DÜŞÜNCELERİ NEDİR?

Kadın bekçi alımlarında adaylar duyurunun gelmesni bekliyor. Bu yönde işin Olsa ekibine yapılan geri dönüşlerde adaylar " Kadin bekci alimi olsun lutfenn - Kadınlar kurtuluş savaşı nda cephede silah mermi taşıdılar bize de kurtuluş savaşı nda ki hak gibi hak tanınmasını isteriz sayın bakanniimm" gibi dönüşler yapmakta ve Kadın Bekçi alımının da yapılması gerektiğini belirtiyorlar.

PEKİ KADIN BEKÇİ ALIMI YAPILSIN MI? BEKLEDİĞİNİZ NİTELİKLER NEDİR? LĞTFEN AŞAĞIDAKİ YORUM KISMINA TALEPLERİNİZİ İLETİN!

Editör: TE Bilisim