Geçtiğimiz günlerde başvuruları alınmış olan Bekçi adayları için Polis Akdemisi Başkanlığı yeni bir duyuru yayımlayarak Bekçi Alımı şahsen başvuru yerleri ve tarihlerini açıkladı. Adaylar belirtilen belgeler ile birlikte şahsen başvuru yapacak ve sonrasında Ön Sağlık Kontrolü ve Sınava aşamalarına katılarak başarılı olan adayların EGM Bekçi kadrosuna atanmış olacaklar.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Polis Akademisi Başkanlığı Bekçi alımı için başvuruları 19 Eylül 2020 tarihi ile 02 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Bu kapsamda Polis Akademisi Başkanlığından 23 Ekim 2020 tarihi ile gelen duyurya göre 400 bekçi alım başvuru sonuçları açıklandı. Söz konusu duyuruya göre adaylar belirtilen tarihlerde ve belirtilen evraklarla hazır olacak ve Ön Sağlık Kontrolü için işlemlerini başlatmış olacaklar.

Akademiden gelen duyuruya göre, 

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında adaylar şahsen müracaat ve ön sağlık kontrolüne katılacakları sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  İlan edilen tarihte ve sınav merkezinde adaylar şahsen müracaatlarını yapacak ve ön sağlık kontrolüne katılacaklardır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan duyuru tebliğ niteliğindedir. 

Adaylar Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

şeklinde açıklama yapıldı. Söz konusu giriş belgeleri ve tarihler için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Şahsen Başvuru Evrakları Nedir?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alım sınavına katılmak isteyen adaylardan;

a) Sınav başvuru dilekçesi,

b) T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport),

c) Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (Yurtdışından mezun olanlar için ilgili kurumda alınan denklik belgesi),

d) Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

e) Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

f) Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,

g) Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği,

h) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, i) Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,

j) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi,

k) Sağlık Bilgilendirme Formu istenecektir. (Adaylar, Sağlık Bilgilendirme Formu ile birlikte varsa ilaç raporu, durum bildirir sağlık kurulu raporu, engelli sağlık kurulu raporu, askerlikten muafiyet raporu, herhangi bir öğrenci adaylığından veya personel alımı adaylığından sağlık nedeniyle elenmesine neden olan raporları ile sağlık özgeçmişini tanımlayan bütün bilgi, belge ve raporları Ön Sağlık Kontrolü Komisyonuna sunmak zorundadır.) (Sağlık Bilgilendirme Formu müracaat yerleri açıklandığında internet ortamında yayınlanacaktır.

 2. Yapılacak işlemler için başvuru dilekçesinde belirtilen bilgiler esas alınacağından, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacak ve herhangi bir hak iddia edemeyecektir.

3. Müracaatı kabul edilen adaylar Ön Sağlık Kontrol Komisyonuna alınmaya hak kazanacaklardır.

Sınav Aşamaları Nedir?

Adaylar şahsen başvuru yaptıktan sonra Ön Sağlık kontrolğnden geçer ve olumlu geçen adaylar aşağıdaki aşamalra dahil tutulurlar.

Adaylar Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavına girmeden önce müracaatı alındıktan sonra ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir.

  • Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş sınavı,
  • Yazılı sınav,
  • Fiziki yeterlilik sınavı
  • Sözlü sınavı şeklinde yapılır.

Bekçi Alımı Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkur Nasıl Olur?

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan Fiziki Yeterlilik sınavına göre parkur şöyledir

Editör: TE Bilisim