İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilmek üzere çarşı ve mahalle bekçisi alımları ne zaman yapılacağı merak edilmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son yaptığı açıklamalarında polis alımı ve bekçi alımı ilanlarının şu aşamada açıklanmasının mümkün olmadığını çünkü alınacak personellere eğitim verilmesi gerektiği, pandemi durumunda bunun mümkün olmadığı ifade edildi.

MÜJDE VERİLEBİLİR!

Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu personel alımı ile ilgili alımların ne zaman yapılacağını ve ne kadar alım olacağını konusunda adaylara bilgilendirmeler yapmakta. Gazeteci Hadi Özışık yaptığı bir açıklamada "Bekçiler ile ilgili kontenjan artırtılması ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştuğunu" ifade etti. Bakan Soylu önümüzdeki günlerde Hadi Özışık’ın programına konuk olacağını  ve orada açıklama yapılacağının müjdesini verdi. Bekçi alımlarında kontenjan arttırılması ya da yeni bir ilan için müjdeli gelişme açıklaması gelip gelemeyeceği merak edilmekte. 2020'de 672 bekçi alımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Bunların 172 kişisi kır bekçisi, 500 kiş ise çarşı ve mahalle bekçisi kadrosunda olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Bekçi Alımı Başvuru Şartları neler? Adayların T.C. vatandaşı olması, askerliğini tamamlamış olması, toplum telakkilerinde kötü şöhretle tanınmaması, kamu haklarından mahrum olmamaları memuriyete engel bir durumun olmaması silah taşımaya engel hukuki bir sağlık sakıncasının olmaması, mahkumiyet kaydının olmaması, güvenlik ve arşiv soruşturmasında olumlu almak gerekli olan fiziki şartları taşımak, eğitim şartlarında en az lise mezunu olmak, yaş şartında en az 18 yaşını doldurmuş olmak ve en fazla 31 yaşından gün almamış olmak, sağlık şartlarını taşımak gerekmektedir.

Başvurular nasıl yapılıyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanan başvuru ilan kılavuzuna göre kontenjanlar açıklanarak başvurular belirtilen atama takvimi doğrultusunda yapılıyor. Başvuru ücreti ne kadar olur? 2019 yılında bekçi alımı başvuru ücretleri 130 Tl olarak açıklandı. Bu senede yine 130 Tl ile 150 Tl arasında bir ücret açıklanabilir. Bekçi alımı açıklaması geldiğinde anonda öğrenmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim