İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere Çarşı ve Mahalle Bekçiliği personel kadrolarında yeni ilanlar 2020 yılında da devam edecek.(EGM)Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının adayları seçme ve başvuru sürecine katılmak için hangi şartlara sahip olmak gerekmektedir.

2019/1. dönem alımlarında Türkiye genelinde il, ilçe ve köylerde 8.242 kişilik alım yapıldı. Başvurularda eğitim şartlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olmak şartı ile başvurular alındı. 2020 yılında yeni ilanlar için yönetmelik değişiklikleri beklenebilir. Ardından yeni ilanlar açıklanabilir. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda 672 bekçi alımından 172'si kır bekçisi olarak açılacak. Daha önceki alımlara göre başvuru şartları;

BEKÇİ ALIMI GENEL ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak, en az lise dengi okullardan mezun olmak, fiziki şartlarda ise en az 167 cm boyundan uzun olmak, adayların beden kitle endekslerinin 18 ile 27 (dahil) olması gerekmektedir. Adaylar için ikamet şartı aranacak. Açıklanan kontenjanlarda başvuru yapılacak olan il sınırları içerisinde en az 1 yıl içinde ikamet etmek gerekmektedir. Askerliğini tamamlamış olmak, yaş şartında ise en az 18 yaşını tamamlamak, 19 yaşından gün almak, 31 yaşından gün almamış olmak, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, sağlık şartlarının yönetmelikte belirtilenlere uygun olması, güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuçlanması ve diğer genel ve özel şartlara sahip olan adaylar 2020 yılındaki bekçi alım ilanlarına başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU VE SEÇİM AŞAMASI;

Başvurular pa.edu.tr adresi üzerinden online olarak yapılabilecek. Adaylar il kontenjanındaki görev yapmak istediği yeri seçebilecek. Bu alandaki ikamet şartlarına uygun olup olmadıklarına dikkat etmelerinde fayda olacaktır. Ön başvurularının tamamlanmasının ardından adaylar, şahsen başvuru ile sağlık kontrolleri için belirtilen gün ve saatte müracaat kabul komisyonlarına çağırılacaklar. Diğer aşamada ise giriş sınavı ardından yazılı sınav ile fiziki sınav sıralamasından başarılı olan adaylar için son olarak sözlü sınav yapılır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim