Bekçi alımları için son sürece gelindi. Mart ayında başvurularını yapan adaylar ve aşamaları başarılı geçenler için artık son işlemler yapılıyor. 2019 yılı için yoplamda 8 bin 187 kişinin ataması yapılacak ve bekçiler 2020 yılı başında görevlerine başlayacaklar. Ekim ayında sona erecen mülakat işlemleri için adaylar sonuçları bekliyor.

ADAYLAR SABIRSIZ!

Bekçiliğe başvuru yapan adayların en büyük hayali olan bekçi olmak için artı kadaylar iyice sabırsızlık yaşıyor. Bu yönde bu zamana kadar tüm aşamaları başarılı olarak geçen adaylar son işlemleride tamamladıktan sonra hayalleri olan bekçilik görevlerine başlayacaklar. 

SON İŞLEMLERE GELİNDİ!

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Mart ayının ikinci haftasında yayımlanan 2019/1 ve 2019/2 bekçi alımı ilanı ile toplamda 8 bin 187 kişinin ataması yapılacak. Mart ayından bu zamana kadar başvuru süreci, Ön Sağlık Kontrolü, Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü sınav gibi işlemlerden geçen adaylar şimdide sonuçları bekliyor. Başarısız olan adaylar birer birer elendiler ve sona kalan adayların heyecanı doruk yaptı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Atamam işlemleri nasıl yapılacak?

MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 yılı için tüm aşamaları başarılı olak geçmiş olan adaylar son aşama olan mülakat aşamalarına 30 Eylül 2019 tarihi itibari ile başladılar ve 12 Ekim 2019 tarihinde sona eren Mülakat işlemleri için Polis Akademisi sonuçların puanlama hesaplarını yapacak adaylara sonuçları resmi internet adresi üzerinden duyuracaktır. Sonuçların açıklanması için herhangi bir tarih vermeyen Polis Akademisi başkanlığı sonuçları Aralık ayının ilk haftası yani bu hafta veya önümüzdeki hafta yayımlayacağını düşünüyoruz.

Sonuçlar açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını haberimizin sonundaki bağlantılardan indirebilirsiniz. Ayrıca Sonuçları bekleyen diğer adaylarla görüşmek için Buraya Tıklarak İnstagram hesabımıza katılabilirsiniz.

SONUÇLAR NETİ KAPSAYACAK?

Polis Akademisinin İnternet adresi üzerinde yayımlanacak sonuçlar Asil, Yedek adayları belirleyecek. Bu kapsamda adaylar sonuçlara ulaştıklarında karşılarına, ASİL, YEDEK, SIRALAMAYA GİRMEDİNİZ VEYA BAŞARISIZ gibi sonuçlar ile karışacaklar. 

Buna göre ASİL olan adaylar sınavı tamamen kazanmış ve sağlık raporu işlemlerinin tamamladıktan sonra eğitim ve eğitim sornasında görevine başlayabilecekler. Yedek olan adaylar ise herhangi bir eksiklikte ve görevine başlamamış olan adaylar olduğunda ASİL adayların yerini alacak adaylardır. Başarısız olanlar ise 2020 yılı Bekçi alımlarını bekleyecekler.

ADAYLARA SONUÇLARI BELİRLENMESİ VE HESAPLAMA:

Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır. Adaylar arasındaki başarı sıralama puanında eşitlik olması halinde; sırasıyla yazılı sınav puanı, mülakat puanı ve fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınacaktır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilecektir.

Adayların sınavlardaki başarı sıralamasına esas giriş puanlarına göre; asıl ve asıl sayısı kadar yedek olmak üzere her il için ayrı ayrı listeler ilan edilecektir.

SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI

Yapılan sınavda başarılı olup, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanların; ilgili Emniyet Müdürlüğüne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Sağlık Kurulu Raporları aldırılmak üzere hastaneye sevkleri yapılacaktır.

Sağlık şartları bakımından Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır.

Kanuni bir mazereti olmaksızın süresinde başvurmayanlar veya istenilen belgeleri süresinde ibraz etmeyenler ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumsuz olan, gerekli sağlık şartlarını taşımayan veya ataması yapılan aday memurlar arasından kanuni süreler (ilan tarihinden itibaren 15 iş günü) içerisinde göreve başlamayan ya da aday memurluktan istifa eden veya herhangi bir sebeple ayrılanların atamaları ise iptal edilerek her il ve ilçe kontenjanı için ayrı ayrı düzenlenen yedek listesinin başından başlanarak sırası ile yedek aday çağrılacaktır.

Editör: TE Bilisim