Taşerondan kadroya geçen 4D sürekli işçiler için önemli gelişme. Bilindiği gibi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, A Haber televizyonunda önemli açıklamalar yaptı. Bunlardan bir tanesi de Kısa çalışma ödemesi, ücretsiz izine çıkartılan işçilere 1170 Tl nakit yardımlar,

3. faz Bin Tl yardım başvuru açıklamaları bunlardan bazıları oldu. Buna göre Pazartesi günü T.C: Kimlik numarasına göre başvurular alınmaya başlandı. Cuma gürüne kadar tamamlanması bekleniyor. Kimlerin başvuru yapamayacağına dair açıklamada, kamuda çalışanların yardım başvurusu yapıp yapamayacağı ile ilgili de bir değerlendirme geldi.

TAŞERON İŞÇİLER BİN TL YARDIM BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ?

Bakan Selçuk açıklamasında kimlerin bin tl yardım başvurusu yapamayacaklarını ifade etti. Bunlardan bir tanesi, kamuda çalışan memurlar ile kamu işleri yani taşerondan kadroya geçen 4D işçilerin başvuruları kabul edilmeyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya yaşlılık aylığı alanlar, 1. faz ile 2. faz ödemesi alanlar, kısa çalışma ödemesi alanlar, işsizlik ödemesi alanlar bu ödemeleri alamayacaklar. Başvuru takvimine göre cuma gününe kadar tamamlanması ve cumartesi ile pazar günüde tüm herkesin başvuru yapabilmesi sağlanacak.

TEDİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK!

2020 tediye ikramiye ödemleri için ikinci taksitler Mayıs ayında yapılacak. İlk taksitlerin ocak ayında tamamlanmasının ardından taşeron işçiler Nisan ayında ilave tediye ikramiyesi yapılıp yapılmayacağını merakla beklemekteydiler. Beklenen bir müjde gelmedi.