14 Şubat sevgililer günü her yıl ülkemizde de kutlanılmaktadır. Dünya genelinde yaygın olarak 14 Şubat sevgililer günü temeli 3. yüz yıla dayanmaktadır. Buna gör Roma İmparatoru ordunun daha güçlü olması için gençlerin evlenmesini yasaklamaktadır. Buna raümen Aziz Valentini gizli bir şekilde nikahlar kıyarak gençlerin evlenmesini sağlamıştır Bu durumun öğrenilmesi üzerinden 14 Şubat günü Valentini idam edilir. 

14 ŞUBAT HAVA DURUMU;

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden açıklanan son hava durumu tahminlerine göre Ankara ilinde 13 Şubat perşembe günü en düşük sıcaklık 1 derece en yüksek sıcaklık ise 5 derece olacak. 14 Şubat cuma günü hava durumu raporlarına göre en düşük -5 derece iken en yüksek sıcaklık 6 derece olacak. cumartesi günü Başkent Ankara’da yağmurlu bir hava olacak.

İstanbul’da sevgililer gününde hava durumu nasıl olacak? Cuma günü bulutlu bir hava hakim olacak. En düşük 3 derece en yüksek ise 10 derece bir hava olacak. perşembe günü ise 5 ile 11 derece arasında bir sıcaklık bekleniyor. Cumartesi günü yağmurlu pazar günü ise güneşli ve bulutlu bir hava hakim olacak.

İzmir ilinde ise 9-16 derece arasındaki sıcaklıklar gözükmektedir. Yağmurlu bir hava cuma ve cumartesi devam edecek. Pazar günü güneşli ve bulutlu bir hava hakim olacak. 

14 ŞUBAT ETKİNLİKLERİ;

Büyükşehirlerde Ankara, İzmir, İstanbul Bursa gibi illerde indirimli sevgililer günü etkinlikleri düzenleyen pek çok mekan bulunuyor. İstanbul'da kültür sanat etkinliği gerçekleşecek. Ajda Pekkan, Fazıl Say ise dinleyicilerle buluşacak. Alman ve Koreli sanatçılarda İstanbul’da sahne alacak. 

Editör: TE Bilisim