Korona virüs ile mücadele kapsamında devlet tarafından bu süreçte ekonomik olarak zorluk çeken vatandaşlara 3 fazda ödemek sureti ile 1000 TL destek ödeneceği açıklanmıştı. Bu ödemelerin ilk iki fazı geçtiğimiz ay gerçekleştirilmiş olup 3. Faz için başvurular için sonuçlar ise geçtiğimiz günlerde açıklanmış olup başvurusunu kontrol etmek isteyenler için vatandaşlar T.C. kimlik numaralarına göre hafta içi sorgulama yapabilmekte olup 0 olan pazartesi, 2 olan salı, 4 olan çarşamba, 6 olan perşembe, 8 olan cuma günü sorgulama yapabilecektir.

3. Faz için Başvuru

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar hariç diğer vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu?basvuru=formu/ adresi üzerinden 1000 TL yardım başvurusu için e-devlet üzerinden taleplerini gerçekleştirebilecektir. Bu sayfada vatandaşların TC Kimlik Numarası, isim soyisim, resmi ikamet adresi, doğum tarihi, medeni durumu, çocuk sayısı, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma durumu, çalışması durumunda aylık toplam maaş gibi birtakım bilgileri girerek başvuru yapması gerekmektedir. Bilgiler girildikten sonra onay verilerek başvuru tamamlanmaktadır.

4. Faz Ödeme Olacak Mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda en son 3. Faz için değerlendirme süreci ve başvuru kabulünün devam ettiğinin altı çizilmiş olupbu noktada açıklamalardan yola çıkarak sosyal yardımlarda 4. faz başvurularının henüz gündemde olmadığı ve sosyal yardım isteyenlerin 3. faza başvuru yapabileceği söylenebilir. Fakat gündemde 4. Faz için bu yardımdan yararlanamayanların da bu yardımdan yararlanmaları için talep sürüyor.