Ziraat Bankası’nın ayrı bir kolu olarak bankacılık sektörüne hızlı bir giriş yapan Ziraat Katılım Bankası, güçlü bir gelişim örneği göstermektedir ve ülke genelinde birçok noktaya şube açmış durumdadır. Devlete ait olarak faaliyetlerini sürdüren Ziraat Katılım Bankası, geçtiğimiz yıl en çok personel alımı yapan banka olmuştur ve 2016 yılında da bu durumun tekrarlanması beklenmektedir.
2016 yılı içerisinde yapılacak olan Ziraat Katılım Bankası Personel Eleman Alımları İş İlanı, Ziraat Katılım Bankası’nın resmi internet sitesinden yaptığı duyuru ile kesinleşmiş oldu ve bankanın yapacağı bu alımlar Türkiye genelindeki mevcut şubelere ve yeni yapılacak olan şubelere yönelik yapılacaktır. 
Hangi Şartlarda Servis Görevlisi Alınacak?
Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şöyle;
  • Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve 1 Ocak 1986 ve sonrasındaki günlerden birinde doğmuş olmaları gerekmektedir.
  • 4 yıllık ve bankacılık sektörü ile ilişkili bir bölüm mezunu olmak
  • Herhagi bir suçtan dolayı kamu haklarından mahrum kalmamak
  • Devletin şahsiyetine karşı işlenen suç, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, sahtecilik, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanma, kaçakçılık, yüz kızartıcı ve şeref ve haysiyet kırıcı suçlardan ceza almış olmamak.
Bu şartları tamamlayan kişiler bankanın yapacağı personel alımlarına başvurabilir ve işe alım süreci iki aşamada gerçekleşmektedir. İlk olarak adayların, Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan bankacılık sınavına girmiş olmaları gerekmektedir. Bu sınavı başarılı bir şekilde geçen adaylar ise bunun beraberinde Ziraat Katılım Bankası tarafından yapılacak olan mülakatlara girecekler. Mülakatları da başarılı bir şekilde atlatan kişiler 6 aylık süre ile banko asistanlığı yapacak ve gruplar halinde işe başlatılacaktır. İşe yeni başlayan bankacı adaylarının en düşük aldığı ücret ise asgari ücret üzerinde olmaktadır.
Ziraat Katılım Bankası iş başvurusunda bulunacak olan adaylar alt kısımdaki bağlantıyı kullanabilirler.
http://www.ziraatkatilim.com.tr/bankamiz/insan-kaynaklari/Sayfalar/ise-alim.aspx
Editör: TE Bilisim