Türkiye'nin kamu bankalarından bir tanesi olan Ziraatbank ve Halkbank bankacı personel alımı ilanları açıkladı. Anadolu Üniversitesi ile gerçekleştirilecek olan sınavlarda başvuru yapacak adayların Kamu Personeli Seçme sınavına girme şartı bulunmuyor. Bu kapsamda adaylar geçtiğimiz günlerde başvurularını Anadolu Üniversitesi sınav başvuru sayfası üzerinden tamamladılar. Ziraat Bank insan kaynakları sayfası üzerine yapılan açıklamada Ziraat teknoloji uzman yardımcısı alımı için yazılım mühendisi, 7 altyapı sistem mühendisi, 10 iş analisti ünvanlarına göre alımlar gerçekleştirecek. Sınav tarihi ve mülakat aşamasına ait detaylar şu şekildedir.

ZİRAAT BANKASI YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

Kamu Bankası Ziraatbank uzman yardımcısı sınavı tarihi 5 Eylül 2020 günü saat 10'da yapılacak. Adaylar sınavı başvurularını 10 Ağustos 2020 gününe kadar tamamladılar Sınav başvuru ücreti olarak 120 TL ödeme gerçekleştirdiler. Sınav başvurusu kabul edilen adayların sonuçları ile başvuru yapan adayların sınav girip giremeyecekleri açıklanacak olan başvuru sonuçlarına göre belli olacak. Sınav giriş belgesi 31 Ağustos tarihinde Anadolu Üniversitesi resmi internet sayfasından açıklanacak. Sınav sadece İstanbul'da yapılacak yazılı sınavda çoktan seçmeli test şeklinde gerçekleştirilecek. Adaylara 125 soru sorulacak ve 150 dakika sınav süresi verilecek.

SINAV KONULARI;

Yazılı Sınavda hangi konulardan sorular sorulacak? Alan bilgisinden 50, İngilizceden 25, genel kültürden 25, genel yetenek konularında 25 soru olmak üzere; Ortak alanda; matematik 1 matematik 2, fizik 1, fizik 2, lineer, Cebir, diferansiyel, denklemler ve mühendislik etiği, ticari aritmetik konularından da 20 soru olmak üzere uzmanlık alanı olan yazılım mühendisi, iş analisti, altyapı sistem mühendislik bölümlerinin gerektiren uzmanlık alanlarına göre ise 30 soru sorulacak.

MÜLAKAT SINAVI;

Yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak henüz belli değil. Fakat sınav sorularına ve uygulamalarına itirazlar 9 Eylül 2020 tarihine kadar yapılabilecek. Yazılı sınavda en yüksek puandan başlanarak ihtiyaç sayısının 4 katı kadar yani; 52 yazılım mühendisliği, 40 iş analisti, 28 altyapı sistem mühendisi mülakat sınavına girecek. Mülakat sınavına giren adaylar Ziraat teknoloji resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyulabilecek. Mülakat sınavında en az 60 puan almak gerekli olacak. Sınav sonuçlarına göre kazanan adaylar yazılı sınav ile mülakat sınavın aritmetik ortalaması alınacak ve en yüksek puandan başlanarak adaylar belirlenecek. Daha önce Ziraat Bankası'nda çıkmış sorular aşağıda link üzerinde verilmiştir.

GEÇMİŞ YIL SORULARI ve KONULAR;

Müffetiş yardımcısı alımı sınavı soruları; https://www.osym.gov.tr/TR,8614/tc-ziraat-bankasi-teftis-kurulu-mufettis-yardimciligi-giris-sinavi-soru-ve-yanitlari.html adresinden erişilebilecek.

Bankacı alımı sınavı için tıklayın

Ziraat Bankası mülakat ve yazılı sınav konuları ve detayları: