Ziraat Bankası bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde bünyesine kamu personeli alımı gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası personel alım ilanı resmi internet adresi üzerinde yayımlanmış olup adaylara İşin Olsa ekibi olarak Ziraat Bankası personel alım ilanı hakkında detayları haberimizde aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Ziraat Bankası bünyesine iki farklı kadro ile alım yapacak. Bu kapsamda, alımlar Avukat ve Mügettiş Yardımcısı pozisyonlarında yapılacak.

Ziraat Bankası Hukuk Müşavirliği ve Kredi Risk Tasfiye Bölüm Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere 25 Avukat istihdam edilecek. Müfettiş yardımcısı pozisyonunda ise, Ziraat Bankası Teftiş Kurulu’nda İstanbul merkezli olarak tüm illerimizde görevlendirilmek üzere 20 Müfettiş Yardımcısı istihdam yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Ziraat Bankası personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar genel ve özel nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 30 Yaşından gün almamış olmak ( 01.01.1989 ve sonrası doğumlu olmak ), Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi çerçevesinde belirtilen haklardan ve kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, ve Diğer resmi kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranır.

Avukat Pozisyonu İçin Özel Nitelikler:

Yurt içinde dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk Fakülteleri ile denkliği sağlanmış yabancı ülkelerdeki Hukuk Fakültelerinden mezun olmak ve Avukatlık stajını tamamladıktan sonra Avukatlık Ruhsatnamesi almış veya işe başlama tarihinde alabilecek durumda olmaları gerekmektedir.

Müfettiş Yardımcısı Alımı Özel Şartlar:

Yazılı sınava İdari alandan katılacak adaylar için; Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, İstatistik, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Muhasebe ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya üniversitelerin Finans Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak.

Yazılı sınava Mühendislik alanından katılacak adaylar için; Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Ziraat Bankası söz konusu ilanı geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olup adaylar için başvuru süreci başlıyor. Adaylar başvurularına 02 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacakler ve en geç 15 Eylül 2019 tarihine kadar saat 23:59 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Anadolu Üniversitesi’nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Avukat ve Müfettiş Yardımcısı unvanı için 12 Ekim 2019 Cumartesi günü saat 10:00’da yapılacak olan sınava başvuracak adaylar, sınav maliyeti olarak 120 TL sınav ücreti ödeyecektir.

Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında ÜNİVERSİTE’nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.

Ziraat Bankası Avukat ve Müfettiş Yardımcısı Alımı İlanı