Ziraat Bankası Memur Alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Ziraat Bankası Belediye Personel Alımı kapsamında bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 230 memur alımı yapacağını bildirdi. Söz konusu Banka Memuru Alımı için ilanlar Bankanın Resmi İnternet aracılığı ile duyurulmuş olup, Alım yapılacak kadrolar, Başvuru şartları ve başvurular hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

Ziraat Bankası Alımları bilindiği gibi her yıl bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere Memur Alımı yapmaktadır. Bu kapsamda farklı 4 alanda ve Bankanın farklı alanlarında görevlendirmek üzere 230 Banka memuru alımı yapılacak. İşte kadro dağılımı:

  • Ziraat Bankası A.Ş : Teftiş Kurulu’nda İstanbul merkezli olarak görevlendirilmek üzere 20 Müfettiş Yardımcısı Alımı yapılacak.
  • Ziraat Bankası A.Ş: İstanbul Genel Müdürlük Birimleri ile Kurumsal ve Girişimci Şubelerinde görevlendirilmek üzere 80 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak.
  • Ziraat Katılım Bankası A.Ş: Ziraat Katılım Bankası A.Ş.’de, Katılım Bankacılığı ilkeleri doğrultusunda, çeşitli illerdeki Şubelerimizde ve Genel Müdürlük birimlerinde görevlendirilmek üzere 100 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak.
  • Ziraat Teknoloji A.Ş: Ziraat Teknoloji A.Ş.’de görevlendirilmek üzere 30 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 01.01.1991 ve sonrası doğumlu olmak,
  • Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren bölümleri ile denkliği yetkili makamlarca onaylanmış yabancı ülkelerdeki üniversitelerden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,
  • Erkek adaylar için işe alım tarihi itibariyle askerlik görevini tamamlamış veya erteletmiş olmak ya da askerlik yükümlülüğünden muaf tutulmuş olmak,

Pozisyonuna Göre Özel Şartlar Nedir?

Yukarıdaki niteliklere ek olarak adayların Müfettiş yardımcısı alımı ve Ziraat Teknoloji Uzman yardımcısı alımı için aranacak özel nitelikler şöyledir:

Müfettiş Yardımcısı Özel Şartları:

Yazılı sınava İdari alandan katılacak adaylar için üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, İstatistik, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Muhasebe ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya üniversitelerin Finans Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,

Yazılı sınava Mühendislik alanından katılacak adaylar için üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,

Ziraat Teknoloji Uzman Yardımcısı Alımı Özel Şartları:

Ziraat Teknoloji bu kapsamda 30 Uzman yardımcısı alacak olup alımlar, 10 Yazılım Mühendisi, 10 İş Analisti ve 10 Altyapı Sistem Mühendisi kadrolarında yapılacak. Buna göre adayların,

Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ile Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, İstatistik, Matematik bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı ve yurtiçi üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,

Başvuru Süreci!

Ziraat Bankası Memur Alımı başvuruları başladı. Adaylar, Başvurularını 09 Mart 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 26 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü saat 23:59 a kadar sadece Anadolu Üniversitesi’nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacaktır.

Başvuru formu aday tarafından noksansız olarak doldurulacak ve adayın son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı taranarak Başvuru Sistemi’ne eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

Sınav Ücreti Ne Kadar?

Sınava başvuracak adaylar, sınav maliyeti olarak 195 TL sınav ücreti ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında ÜNİVERSİTE’nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.

Başvuru Kılavuzları ve Detayları:

Ziraat Bankası A.Ş.20 Müfettiş Yardımcısı İşe Alım İlanı

Ziraat Bankası A.Ş. 80 Uzman Yardımcısı İşe Alım İlanı

Ziraat Katılım Bankası A.Ş. 100 Uzman Yardımcısı İşe Alım İlanı

Ziraat Teknoloji A.Ş. 30 Uzman Yardımcısı İşe Alım İlanı