Türkiye'nin önde gelen finans kuruluşlarından ve bankalarından personel istihdamı sağlayan kamu ve özel bankalar hangiler. Bilindiği gibi Türkiye 81 il ve ilçelerde şubeleri bulunan 50'den fazla kamu ve özel banka kuruluşu bulunuyor. Özellikle şubelerde gişe yetkilisi, müşteri yetkilisi, finans ve banka personellerine çok sayıda ihtiyaç bulunmakta. Kamu ve özel firmalar insan kaynakları sistemleri üzerinden yaptıkları alımlarda adayların yeterli donanımlı ve tecrübeli olmalarını istemekte. Bunun yanı sıra eğitim düzeyinde lise mezunu olan, daha önce herhangi bir bankada çalışmamış ve iş tecrübesi bulunmayan adayların başvuru yapabileceği alımlarda çok sayıda bulunuyor.

KAMU BANKALARINA PERSONEL ALIMLARI;

Kamu sermayeli mevduat bankalarından Vakıflar Bankası internet sitesi kariyer portalı üzerinden başvuru aldığını daha önce aktarmıştık. Yapılan başvurular pozisyonda ihtiyaç bulunduğunda dönüş yapılmak üzere adayların başvuru bilgileri alınmakta. Diğer kamu sermayeli bankalardan Halkbank yazılı sınav ile personel almakta. 2018 yılında yeni bir sınav açıp açmayacağı henüz belli değil. Geçtiğimiz yıllarda 1300 personel alımı yapılmıştı. Ziraat Bankası farklı kadrolardaki alımları Ağustos ayında tamamladı. Yeni ilan olduğunda aktaracağız.

ÖZEL BANKALAR BANKACI ALIMLARI;

Adabank, Akbank , Anadolubank, Fibabanka, Şekerbank, 6- Turkish Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası kariyer ilan siteleri üzerinden ve bankaların insan kaynakları portalı üzerinden personel alımlarını sürdürüyor.

İlanlara erişmek için

İŞİN OLSA