Merkez Bankası Memur Alımı İlanı Yayımladı. Bankanın resmi İnternet adresi üzerinde duyurulan ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere İki İlde ( Ankara ve İstanbul ) 40 Uzman Yardımcısı Alımı yapacağını bildirdi.

Lisans mezunu memur alımı yapılacak olup başvuru süreci yayım tarihi itibari ile başlamıştır. Peki Merkez Bankası Memur Alımı ilanına kimler başvuru yapabilecek? Başvuurlar nasıl ve ne zaman yapılacak? Tüm bilgileri siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

40 Uzman Yardımcısı Alımı İlan Detayları:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bilişim alanında görev yapmak üzere Uzman Yardımcısı kadrosuna alım yapacaktır.

Alınacak Kişi Sayısı: Uzman Yardımcısı (40 kişi)

Çalışma Şekli: Tam zamanlı / Kadrolu

Çalışma Yeri: İstanbul ve Ankara olmak üzere - Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü - Ödeme Sistemleri ve Finansal Teknolojiler Genel Müdürlüğü - Veri Yönetişimi ve İstatistik Genel Müdürlüğü

Başvurular Başladı!

Bankanın Uzman yardımcısı alımı ilanı için başvuru süreci 8 Eylül 2021 tarihi ile başladı. En geç 14 Ekim 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacak olup Başvuruda bulunmak isteyen adaylar mutlaka belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Başvurular Merkez bankasının resmi İnternet adresi üzerinden online olarak yapılacaktır. Haberimizin sonunda başvuru kılavuzu ve başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Merkez Bankası ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir başka kurum veya kuruluşta mecburi hizmet koşulu olmamak " gibi nitelikler aranacak.

Aynı zamanda 01.01.2019 tarihinden sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, endüstri mühendisliği, işletme mühendisliği programlarında lisans eğitimini tamamlamış olmak.

Yaş Sınırı Şartı?

Başvuru Yapacak adayların 35 yaşını tamamlamamış olmaları gereklidir. Yani, 01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olmak

Yabancı Dil Şartıda Aranıyor!

01.01.2018 tarihinden sonra yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim