Merkez Bankası Personel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana göre Merkez Bankası 2 farklı pozisyon için toplamda 109 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapmaktadır. İşin Olsa ekibi olarak sizler için alım yapılacak olan bu ilanları derledik ve sizlere haberimizin devamında sunmaktayız.

Merkez Bankası bünyesine Araştırmacı ve Uzman Yarcımsı pozisyonlarında alım yapacak. Bu her iki pozisyon için de adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak. Buna göre Merkez Bankası 9 Araştırmacı ve 100 uzman yardımcısı olmak üzere toplamda 109 kamu personeli alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Merkez Bankası başvuru yapacak adaylardan, 01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak, En az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerin lisans mezunu olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından KPSSp1 puan türünden en az 80 puan almış olmak veya son başvuru tarihi itibari ile son iki yılda yapılan ALES Sınavından en az 85 puan almış olmak veya GRE sınavından 158 sayısal puan veya GMATsınavından en az 630 puan almış olmak, Son iki yıl içerisinde yapılan YDS sınavından İngilizce sınavından en az 80 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 31 Ağustos 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 10 Eylül 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerkemektedir. Buna göre adaylar başvurularını Merkez bankası resmi internet sayfası olan (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Başvurudan işe alıma kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında bildirdikleri e-posta adreslerine veya Bankamızın internet sitesi insan kaynakları sayfasında (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) duyuru yoluyla yapılacak ve kâğıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Araştırmacı İlanı

Uzman yardımcısı Alım İlanı