Merkez Bankası kamu personeli alımı gerçekleştiriyor. Yayımlanmış olan ilana göre Merkez Bankası bünyesindeki perosnel eksikliğini  karşılamak için bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre Merkez Bankası bünyesine, parasal aktarım mekanizmalarını incelemek ve uygulanacak para ve kur politikalarının belirlenmesine katkıda bulunacak ekonomik analiz ve araştırmaları yağacak 9 kişilik boş kadro ile Araştırmacı alacak. 

Buna göre adayların çalışma adresi Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü İdare Merkezi / ANKARA dır. ve 9 Kişilik Araştırmacı kadrosuna Tam Zamanlı/ Kadorlu alım yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Merkez Bankası alım yapacağı pozisyon için adaylardan, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP1 puan türünden en az 85 puan almış olmak veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan veya GRE sınavından en az 158 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 630 puan almış olmak, 01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak, Son başvuru tarihi itibari ile yapılan Yabancı Dİl Sınavından veya Elektronik Yabancı Dİl SInavından en az 80 İngilizce puanı almış olmak ve Türkiyede veya yurtdışında en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin iktisat, ekonometri, maliye, işletme, finans, matematik, istatistik bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak şartları aranacktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Söz konusu olan ilana başvuru yapacak adaylar başvuruların 31 Ağustos 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 10 Eylül 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular en geç 17:30 a kadar Merkez Bankası İnsan kaynakları sayfasından elektronik ortamda başvuru belgeleri sisteme yükleyerek elektronik ortamda başvuru yapacaklardır. Ayrıca ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim