Merkez Bankası resmi internet sitesinde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için Araştırmacı poziyonunda alım yapacağını belirtti. Alımlar Tam zamanlı/ Kadrolu olmak üzere Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürğü İdare Merkezi Ankara'da 9 araştırmacı alacak. Söz konusu olan araştırmacı pozisyonuna başvuru yapacak adaylar, Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğünün ana görevi, Bankanın temel amacı olan fiyat istikrarını sağlamaya yönelik olarak, parasal aktarım mekanizmalarını incelemek ve uygulanacak para ve kur politikalarının belirlenmesine katkıda bulunacak ekonomik analiz ve araştırmalarından sorumlu olacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Merkez Bankası memur perosnel alım ilanına başvuru yapacak adayların, 01 Ocak 1988 tarihi ve sonarı doğumlu olmaları, Son başvuru tarihi itibari ile son 2 yıl içerisinde yapılmış olan YDS dev veya e-YDS den en az 80 İngilice puanı almış olmak, ÖSYM tarafından yapılan 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP1 puan türünden en az 85 puan almış olmak veya son iki yılda yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan veya GRE sınavından en az 158 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 630 puan almış olmak ve Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren, iktisat, ekonometri, maliye, işletme, finans, matematik, istatistik bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylarına 31 Ağustos 2018 tarihinde başlayabilir ve en geç 10 Eylül 2018 tarihi saat 17:30 a kaadar Merkez bankası resmi internet sitesin üzerinden İnsan Kaynakları sayfasından elektronşk ortamda yapılacaktır. Adaylar başvuru sırasında belirtilen başvuru belgelerini siteme yüklemeleri gereklidir. Bunun dışında şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. İlan hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıyı kullanarak detaylara ulaşabilirler.

İlanın Detayları