Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapacağını ilan etti. Başvurular İnternet ortamında yapılacak olan ilan için başvuru süreci 12 Nisan 2019 tarihinde başlayıp 22 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Başvuru Şartları, Başvuru bilgileri ve alım yapılacak boş kadrolar hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN PERSONEL ALINIYOR?

Merkez Bankası 65 kişilik boş kadro ile alım yapacak olup, Bu bağlamda, Merkez Bankası Bilişim Teknolojileri Denetçisi pozisyonunda 5 Personel, Denetçi Yardımcısı pozisyonuna 10 kişi ve Uzman yardımcısı pozisyonuna 50 kişilik kadro ile toplamda 65 kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Adayların çalışma şekli Tam Zamanlı/Kadrolu olarak belirtilmiş olup, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi Ankara ve İstanbul ileri olarak belirtilmiştir.

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

İlgili ilan geçtiğimiz aylarda Merkez Bankasının resmi internet sitesi üzerinde duyurulmuş olup başvuru işlemleri 12 Nisan 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 22 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Bu bağlamda, başvurular bankanın resmi internet sitesi olan (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) adresi üzerinden başvuru sırasında istenen belgelerin sisteme yüklenmesi ile birlikte yapılacak. Bunun dışında yapılacak şahsen veya posta yolu başvurular dikkate alınmayacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Yukarıda açık pozisyon sayısı olan 65 belirtilen kadrolar için adaylardan, 01 Ocak 29187 ve sonrası doğumlu olmak, Merkez Bankası tarafından aranan genel şartlara uygun olmak, En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, Son başvuru tarihi itibari ile iki yıl içerisinde yapılan Merkez Bankası İşe Alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak,

  • Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; YDS veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından en az 70 İngilizce puanı veya TOEFL iBT sınavından en az 84 puan almış olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 KPSSP1 puanı veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 80 sayısal puan veya GRE sınavından en az 156 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 585 puan almış olmak.

Şartları aranacak ve bu nitelikleri taşıyan adaylar için başvurular kabul edilecek olup, Yazılı Meslek Sınavı (4 – 5 Mayıs 2019), Kişilik ve Yetkinlik Testleri (20 – 22 Mayıs 2019), Komisyon Mülakatı (27 – 31 Mayıs 2019), şeklinde ilerleme yapılacak. İlanların tam metinlerine aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU DETAYLARI İÇİN VE KILAVUZLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

AYRICA DİĞER BANKA PERSONEL ALIMLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim