Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Teknisyen alımı için resmi İnternet adresi üzerinde ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli olarak çalışacak teknisyen alacak. Başvurular önümüzdeki aylarda başlayacak. Peki adaylardan aranan başvuru şartları nedir? Kadro detayları nedir? İşte detaylar.

Merkez Bankası bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyetinde bağımsız, Güçlü örgüt yapısı, Nitelikli kadrosu, Teknolojik üstünlüğü ve etkili sonuçlar alma özelliğine sahip dünyada önde gelen bankalardan birsidir. Sizde Merkez Bankası bünyesinde teknisyen kadrosunda yer almaya ne dersiniz?

KADRO DETAYLARI:

Alınacak Kişi Sayısı: Teknisyen (40 kişi)

Çalışma Şekli: Tam Zamanlı / Sözleşmeli

Çalışma Yeri: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü / Ankara

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Merkez Bankası Teknisyen alımı için adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir başka kurum veya kuruluşta zorunlu olarak hizmet vermemek" gibi şartlar aranacak.

Özel olarak ise adaylardan KPSS, Yaş, Sağlık , Eğitim, Kadro şartı ve Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı: 2018 yılında veya 2020 yılında  ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olmak.

Yaş Şartı: 01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak ( 30 yaşından büyük olmamak )

Sağlık Şartı: Teknisyenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan teknisyen olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)

Eğitim Şartı: Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak ve sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Merkez Bankası Teknisyen alımı için başvurular 21 Kasım 2020 tarihinde başlayacak. En geç 14 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecek. Başvurular bakanlığın Resmi İnternet adresi üzerinden İnsan Kaynakları sayfası olan (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) üzerinden elektoronik ortamda yapılacak. Adaylar başvuru esnasında aşağıdaki belgeleri sisteme yüklemeleri gereklidir.

  • Fotoğraf
  • Ortaöğretim mezuniyet belgesi,
  • Ön lisans mezuniyet belgesi,
  • Sınav Sonuç Belgesi (KPSS Ön Lisans),
  • Askerlik belgesi (Erkek adaylar için),

TEKNİSYEN MAAŞLARI:

TÜİK tarafından açıklanan yıllık TÜFE yüzde 11,84 oldu. Bu gelişmelerin ardından 2020 Teknisyen maaşları merak ediliyor.Buna göre, Lise mezunu ve 1/4 derecesine sahip bir Teknisyenin maaşı 2776 TL olarak hesaplanmıştır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim