Merkez Bankası Güvenlik Görevlisi alımı için resmi İnteret adresi üzeride ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre Merkez Bankası bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 30 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Peki ilana başvuru şartları nedir? Ne zaman nasıl başvuru yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Alınacak Kişi Sayısı: Güvenlik Görevlisi (30 kişi)

Çalışma Şekli: Tam zamanlı / Sözleşmeli

Çalışma Yeri: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi ve Şubeler

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Merkez Bankası Personel Alımı ilanına göre adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak. Özel olarak adaylaın KPSS, Eğitim, Boy, Yaş gibi niteliklere sahip olmaları gereklidir. Ayrıca Banka Personel Alımı nitelikleri şöyledir.

GENEL ŞARTLAR:

Merkez Bankası adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erke kadaylar için askerliğini yapmış olmak, Merkez Bankası tarafından 2018 yılından sonra yapılan sınavların komisyon mülakat aşamalarından elenmemiş olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabikecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir başka kurumda mecburi hizmet şartı olmamak şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Banka adaylardan özel olarak aşağıdaki nitelikleri aranacak. Ayrıca adayların Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasına (Silahlı) sahip olmaları gereklidir.

Yaş şartı: Adayların 30 yaşından büyük olmamaları gereklidir. Buna göre 01 Ocak 1989 ve sonrası doğumlu olmak.

Eğitim Şartı: Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarında lisans veya ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

KPSS Şartı: 2019 veya 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Lisans) en az 60 KPSSP1 puanı almış olmak. Ön Lisans mezunları için 2018 yılında yapılan veya 2020 yılında yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 60 KPSSP93 puanı almış olmak.

Boy Şartı: En az 175 cm. boyunda olmak. (Uygulamalı sınav öncesi boy ölçümü tarafımızca yapılacak, bu şartı sağlamayanlar uygulama sınavına alınmayacaktır.)

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

Merkez Bankasının Güvenlik görevlisi alımı için adaylar başvurularına 27 Kasım 2020 tarihi itinbari ile başlayacak. En geç 14 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular alınacaktır. Adaylar başvurularını sadece Bankanın internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), aşağıdaki belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır. Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim