Türkiye'de 35'ten fazla kamu ve özel Bankası bulunuyor. Bunlardan kamu Bankası olarak faaliyetlerini sürdüren 6 banka şunlardır; VakıfBank, Ziraatbank, Halkbank, Emlakbank, Adabank, Birleşik Fon Bankası, Türk Eximbank olarak devlet bankaları bünyesinde faaliyetlerini devam ediyorlar.  Kamu bankalarına gerçekleştirecek personel alımlarında KPSS puan şartı aranabiliyor. Türkiye İhracat Kredi Bankası Anonim Şirketi bilgi teknoloji uzman yardımcısı sınavı ilanı yayınladı. Bankanın genel müdürüne görevlendirmek üzere uzman yardımcısı alımlarında adaylarının gerekli olan başvuru şartları şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI;

Yaş şartında en az 18 yaşını doldurmuş olmak, 19 yaşından gün almak, yazılım geliştirme ve teknoloji altyapı alandaki alımlarda Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, "Matematik ve Bilgisayar Bilimleri", "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri" veya "Matematik-Bilgisayar Bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

KPSS ŞARTI;

Teknoloji alanındaki başvurularda adayların 2018 ve 2019 kamu personeli seçme sınavı A grubu sınavlarından P3 puan türünden en az 70 puan almak gerekmektedir.

Yazılım geliştirme alanındaki alımlarda ise KPSS P1 puan türünden en az 70 ve üzeri puan sahip olmak istenilmektedir. Adayların kamu personeli yabancı dil seçme sınavı YDS İngilizce bölümünden en az 70 ve üzeri puan sahip olmaları ya da ÖSYM tarafından Onaylanmış olan TOEFL IBT,  CPE, CAE, PTE Sınavlarının birinden eşdeğer puan almış oranlar başlı yapabilecekler.  Türk Ceza Kanununun 53. maddesindeki belirtilen Yüz kızartıcı suçlardan herhangi bir mahkumiyet almamış olanlar başvuru yapabilecekler. Erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmaması tamamlamış  ya da 1 yıl ertelenmiş olması gerekmektedir. Kamu haklarından mahrum olmamak görevini yapmaya engel herhangi bir sağlık engelinin olmaması, sınav yapılacağı Ocak 2020 tarihi itibariyle 35 yaşını aşmamış olmak daha önce Eximbank uzman yardımcılığı giriş sınavlarında sözlü sınav aşamasından elenmemiş olmak gerekli olacaktır. KPSS şartını taşıyan 70 puan ve üzerindeki tüm adaylar sözlü sınava dahil edilecektir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular 25 Mayıs 2020 tarihinde başladı. Son gün 12 Haziran 2020 tarihi saat 17:00'a kadar bankanın resmi internet sitesi üzerinden 2020 BT uzman yardımcılığı sınavı başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Adaylar açıklanan iki farklı Kadrodan sadece bir tanesine başvuru yapabilirler. Sözlü sınava katılacak olan adayların sınav sonuçlarında KPSS ağırlığı %60 sözlü sınav ağırlığı %40 olacak. Sözlü sınavları 22 Haziran ile 26 Haziran tarihleri arasında İstanbul Ümraniye'de Türk Bank genel müdürlük binasında gerçekleştirilecek. Sözlü sınava katılacak olan adayların isim listesi 15 ile 19 Haziran tarihleri arasında bankanın resmi internet sitesi üzerinden adaylar duyurulacak.

İlana erişmek ve başvuruları tamamlamak için https://www.eximbank.gov.tr/tr/duyurular/2020-yili-duyurulari/turk-eximbank-bilgi-teknolojileri-uzman-yardimciligi-sozlu-sinav-duyurusu adresini ziyaret edebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim