Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Merkez Bankası bünyesine personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 31 Ağustos 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık başvurularda son güne gelindi. İşin Olsa ekibi olarak henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha detaylı bilgi veriyor olacağız. İşte başvuru şartları ve başvuru detayları şöyledir;

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Merkez Bankası bünyesine 109 kişilik kadro ile 2 farklı pozisyon için personel alacak. Buna göre, 100 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı ve 9 kişilik kadro ile araştmacı alımı yapılacak. Bu her iki pozisyon için de adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Merkez Bankası alımını yapacağı personel adaylarından başvuru yapabilmeleri için,  01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak, En az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerin lisans mezunu olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından KPSSp1 puan türünden en az 80 puan almış olmak veya son başvuru tarihi itibari ile son iki yılda yapılan ALES Sınavından en az 85 puan almış olmak veya GRE sınavından 158 sayısal puan veya GMATsınavından en az 630 puan almış olmak, Son iki yıl içerisinde yapılan YDS sınavından İngilizce sınavından en az 80 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Söz konusu ilana başvurular 31 Ağustos 2018 tarihinde başlamıştı. Ancak başvurularda artık son güne gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvurularını en geç 10 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Buna göre adaylar başvurularını Elektronik ortamda Merkez Bankası resmi internet sayfası üzerinnden yapılacaktır. Ayrıca başvurular dahil tüm işlemler adayların başvuru sırasında bildirdikleri E-posta adresine gönderilecek veya Merkez Bankası resmi internet sitesi üzerimdem yayımlanacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve ilanların başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

DİĞER İŞ İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim