Türkiye İş Bankası Online Sınav ile Bankacı Personel Alımı İlanı Açıkladı!

Türkiye'nin en köklü bankalarından bir tanesi bulunan Türkiye İş Bankası bilindiği gibi Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurularak 90 yılı geçkin süredir ülkemizin pek çok ekonomik alanındaki faaliyetlerde finansal destek sunuyor. Bankacılık faaliyetlerini 24 binden fazla personel sayısı ile göerv yapıyor. Şube sayısında ise 1400'e yakın şubesinin kadrolarına yeni istihdam sağlamaya devam ediyor.

Türkiye İş Bankası personel alım sürecini çok daha farklı bir şekilde yürüterek adayların başvurularını online olarak almakta ve gerçekleştirilen internet üzerinden sınavlar ile değerlendirme sürecine gidilmektedir. Üniversitelerin 4 yıllık ya da 2 yıllık ilgili bölümlerinden mezun olan herhangi bir iş arayışında bulunan ya da meslek değiştirmek isteyen adaylar İş Bankası sınavlarına başvuru yaparak, katılacakları değerlendirme sürecinden olumlu olarak ayrılmaları halinde İş Bankası personeli olarak göreve başlayacaklar.

2 FARKLI KADRODA PERSONEL ALIMI;

Açık iş kadrosunda uzman yardımcısı alım sınavı ile Müfettiş Yardımcısı alım sınavı olmak üzere iki farklı kadroda istihdamlar sürüyor. İstanbul ilinde bulunan Genel Müdürlükte görevlendirilecek uzman yardımcılarının başvuruları tamamlandı ve İşbank kariyer portalı aracılığı ile müracaatlarını gerçekleştiren adaylar değerlendirme süreci devam ediyor. Açık iş ilanları da bulunan diğer bir kadro ise Müfettiş Yardımcısı Unvanıdır. Adaylar banka şubelerinin denetiminde görevli olacakları kadroda başvuru için şu şartla istenilmiştir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, yabancı dil şartlarında ise; ingilizce, Fransızca ya da Almanca dillerinden birini iyi derecede bilmek. Tabloda belirtilen yabancı dil sertifikaların herhangi birine sahip olmak. Yaş şartında 30 yaşını doldurmamış olmak 17 Ekim 1990 yılı sonrasında doğanlar başvuru yapılacaklar. Askerliğini 2021 Haziran ayına kadar ertelemiş olmaları ya da görevini askerlik görevini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Eğitim şartlarında 4 yıllık lisans mezun olmaları, Türkiye genelinde her yerde görev yapmaya engel herhangi bir durumun olmaması gerekli olacaktır. Sınav 17 Ekim 2020 tarihinde cumartesi günü internet üzerinden online olarak yapılacak. Sınav başvuruları ise 11 Ekim 2020 tarihine kadar online olarak devam edecek. Başvuru için https://bit.ly/2Z7fRT1 adresi üzerinden yapılacak.