Ülkemizin önemli kamu bankaları arasında yer alan İller Bankası özellikle Türkiye'nin dört bir yanında nüfusu yoğun yerlerde faaliyet göstermeye devam etmektedir. Buna göre İller Bankası gerek müşteri memnuniyetinin artması ve işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir.

İller Bankası tarafından kamuoyuna duyurulan ilanlara bakıldığında farklı pozisyonlar için toplam 155 kişilik memur alımı yapıldığı görülmektedir. Peki İller Bankasının 155 kişilik memur alımına ilişkin pozisyonlar nelerdir, hangi şartlar aranı ve tüm detaylar nedir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

İller Bankası bünyesine Mühendislik kadrosu ile, Genel Müdürlüğüne 10, Adana'ya 4, Antalya 1, Bursa 2, Diyarbakır 11, Elazığ 7, Erzurum 8, Eskişehir 1, Gaziantep 4, Kastamonu 9, Kayseri 5, Konya 4, Sivas 8, Trabzon 1 ve Van 10 olmak üzere toplamda 85 Mühendis alacak.

Tekniker kadrosu için, Adana 3, Ankara 3, Antalya 2, Bursa 3, Diyarbakır 7, Elazığ 2, Erzurum 4, Eskişehir 4, Gaziantep 4, İstanbul 4, İzmir 4, Kastamonu 4, Kayseri 4, Konya 4, Samsun 2, Sivas 5, Trabzon 4, Van 7 olmak üzere toplamda 70 kişilik kadro ile Tekniker alınacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

İller Bankası bünyesine 155 kişilik kadro ile adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sınav tarihi tibari ile Askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak,  İlgili mevzuat hükümlerine göre mali sektörde ve bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,,Diğer resmi veya özel kurum ve kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Mühendlsik kadrosu içi KPSSP1 ve Tekniker kadrosu için KPSSP93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR

Yukarıda İller Bankasının 155 kişilik banka memuru alımına ilişkin tüm detaylar verilmiştir. Buna göre başvuru yapacak olan adayların aşağıdaki linkten tüm detayları öğrenmesi ve 21 Kasım 2017 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim