Banka personel alımları için başvuru süreci devam ediyor. Halkbank bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 3 farklı alanda alım yapılacak. Bu kapsamda başvuruların geçtiğimiz günlerde başlamasının ardından hala devam ediyor. Peki Başvuru yapmış ve sınava girecek adayların bilmesi gerekenler nedir? 

ALIM YAPILACAK KADRO VE DETAYLARI:

Halkbank bünyesine 3 farklı alanda olmak üzere Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı ve Uzman Yardımcısı Alımı yapılacak.

Müfettiş Yardımcısı Alımı İstanbul ilinde Teftiş Kurulu Başkanlığına yapılacak.

İç Kontrolör Yardımcısı Alımı Adana, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Kayseri, Samsun illerinde İç Kontrol Daire Başkanlığına yapılacak.

Uzman Yardımcısı Alımı İstanbul ilinde İstanbul’da faaliyet gösteren hizmet birimlerine yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

BAŞVURULAR:

Halkbank Memur alımı için başvurular 29 Haziran 2020 tarihinde başlamış olup en geç 12 Temmuz 2020 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet üzerinden Bankanın resmi internet adresinden yapılacaktır. Ancak adayların Başvuru yaptıktan sonra 140 TL sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.

Söz konusu sınav ücreti sadece sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/  resmi inetrnet adresi üzerinden veya Halkbank şubelerinden yatırılacaktır.

SINAV DETAYLARI NEDİR?

Sınav Tarihi – Saati: Müfettiş Yardcımsı, İç Kontrolör Yardımcısı ve Uzman Yardımcısı sınavları iki oturumda yapılacak. İlk oturum 10:00'da ve ikinci oturum 14:00'da yapılacaktır. Sınav için verilen süre 230 dk olarak belirtilmiştir.

Sınavın Yapılacağı Yer: Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Trabzon illerinde yapılacak.

Soru Sayısı ve sınav süresi:

Genel Yetenek (50 Soru) Sınav süresi: 50 dakika (I.Oturum)

Yabancı Dil (50 Soru) Sınav süresi: 60 dakika (I.Oturum)

Alan Bilgisi (100 Soru) Sınav süresi: 120 dakika (II.Oturum)

Yazılı sınav “Genel Yetenek” ,“Yabancı Dil” ve “Alan Bilgisi” bölümlerinden oluşacak ve toplamda (200) test sorusu yer alacaktır.

Genel Yetenek :

Genel Yetenek; eleştirel düşünme, mantık yürütme ve problem çözme sorularından oluşmaktadır.

Yabancı Dil Testi: 

İngilizce, Almanca veya Fransızca (Adaylar, sınava girecekleri yabancı dil tercihlerini başvuru esnasında yapacaklardır.)

Alan Bilgisi Testi :

Hukuk; Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi, İş Hukuku, Bankacılık Kanunu, Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi ve Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunlarının bankacılıkla ilgili bölümleri

Ekonomi; Mikro İktisat, Matematiksel İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, KalkınmaBüyüme, Türkiye Ekonomisi, Para-Banka-Kredi, Genel Ekonomi, İşletme Ekonomisi

Maliye; Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Finansman Politikası ve Yönetimi, Türk Vergi Sistemi

Muhasebe ve İşletme; Genel (Finansal) Muhasebe, Finansal Tablolar ve Analizi, İhtisas Muhasebesi, İşletme Yönetimi, Finansal Yönetim, Pazarlama Yönetimi, Bilanço Analizi

Bankacılık ve Finans; Banka Muhasebesi, Para-Para Politikası-Merkez Bankacılığı, Finansal Sistem-Uluslararası Finansal Sistemler, Ticari Aritmetik, İstatistik

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU SONUÇLARINDNA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim