Halkbank hafta başında yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak için personel alımı ilanı yayımlaıştı. Söz konusu alım ilanı ile banka Banko Hizmetleri Asistanı (Gişe Elemanı) alımı yapacak. Başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayan adaylar için son gün 06 Eylül 2019 olarak belirtilmişti. Başvuruların sona ermesi ile birlikte başvuru yapmış olan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacğaını ve sınav detayları hakkında bilgi almak için araştırma yapmaya başladılar. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilanın detaylarını paylaşıyor olacağız.

KİMLERİN BAŞVURULARI KABUL EDİLECEK?

Halkbank perosnel alımı ilanına başvuru yapan adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşımayan adayların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. Bu kapsamda adaylardan şu nitelikler talep ediliyor.

Adaylar öncelikle genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak veya en az 30 Nisan 2020 tarihine kadar tecil ettirmiş olmak şartlarını taşıyor olmaları gereklidir.

Özel olarak ise adaylardan;

Sağlık Şartı: Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınacak raporla belgelemek.

Yaş Şartı: 01/01/1990 ve sonrası doğumlu olmak.

Banka Şartı: Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak ve Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak.

Eğitim Şartı: Üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan bölümlerinden mezun olmak.

Şartlarını taşıyan herkesin başvuruları kabul edilecektir. Bu niteliklere sahip olmadan başvuru yapmış olan adayların başvuruları hiçbir şekilde kabul edilemeycek olup hangi aşamada olunursa olunsun başvurusu iptal edilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar başvurularını İnternet ortamında en geç 06 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirdiler. Halkbank yayımladığı ilanda başvuru sonuçları hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Ancak başvuru sonuçları için değerlendirmeler yapılacak olup adaylara sınav daveti gönderilecektir. Ancak İşin Olsa ekibi olarak şöyşe bir detay fark ettik. Söz konusu başvuru niteliklerinde eğitim şartında 30 Eylül 2019 tarihinde kadar mezun olmuş olmak şartı yer alıyordu. Bu bağlamda banka sonuçları 30 Eylül 2019 tarihine yakın bir tarihte açıklayabilir.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Ekim ayı içinde planlanacak olup sınav başvuruları olumlu değerlendirilen adaylara tarih, saat, lokasyon ve diğer bilgilendirmeler ayrıca yapılacaktır. (Süreçle ilgili bilgilendirmeler cep telefonu ve/veya e-posta adresi üzerinden gönderileceği için güncel olarak takibiniz gerekmektedir.)

Söz konusu başvuru sonuçları açıklandığında anında bildirim alabilmek için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz. Halkbank personel alım ilanına başvuru yapmış kadın erkek diğer adaylara ulaşmak için Buraya Tıklayarak sizde diğer adaylara katılabilir ve bilgi alışverişi yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim