Halkbank perosnel alımı gerçekleştirecek. Yayımlanmış olan ilana göre Halkbank bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı şehirlerde olmak üzere Banka Hizmetleri Asistanı alımı yapacak Yani Gişe Elemanı alımı yapılacak. Halkbank uzun süreden beri ilk defa ilan yayımlayarak adaylara müjde verdi ve başvuru süreci başladı. Peki kimler başvuru yapabilir? Genel ve Özel nitelikler nedir? tüm bunların detayını İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

GİŞE ELEMANI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Halkbank bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 24 farklı şehirde perosnel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilecek. Bu doğrultuda adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranıyor. Adayların bu şartları taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecektir

Genel Şartlar Nedir?

Halkbank Gişe Elemanı alımında adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sğalık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

Özel Şartlar Nedir?

  • Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,
  • Üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan bölümlerinden mezun olmak, (30/09/2019 tarihine kadar mezun olabilecek adayların da başvurusu kabul edilecektir.)
  • 01/01/1990 ve sonrası doğumlu olmak, Yani 29 yaşından büyük olmamalk,
  • Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak,
  • Başvuru için belirtilen il ve illere bağlı ilçelerde ikamet etmek zorunludur. Adaylar Mernis’ten teyit edilen ikamet iline başvuru yapmış sayılacaktır. İkamet ili “Alım Yapılacak İller” listesinde yer almayan adayların sınav başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Halkbank personel alımı için adyalar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başladılar. Bu yönde adyalar başvurularını en geç 06 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, son başvuru günü en geç 18:00 a kadar, https://sinavbasvuru.halkbank.com.tr adresinden yapılacak; şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Halkbank personel alımı başvuruları https://sinavbasvuru.halkbank.com.tr:9444/ adresi üzeirnden üyeliğinize giriş yaparak ilgili başvuru formu doldurulacaktır. “Sınav Başvuru Formu” aday tarafından eksiksiz olarak doldurulacak ve son 6 ay içerisinde çekilmiş en fazla 770 kB büyüklüğünde JPEG, JPG veya PNG formatında vesikalık fotoğraf, sınav başvuru formuna eklenecektir.

Adayların sınava katılabilmek için gerekli şartlara sahip olup olmadıkları, sınav başvurusundaki beyanları dikkate alınarak değerlendirilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları sonradan tespit edilenler; sınavları kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmazlar, göreve başlatılmış olanların ise Banka ile ilişikleri derhal kesilir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir ve başvuru kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

İlanın tam Metni

Editör: TE Bilisim