Türkiye'nin kamu bankacılığı alanında önemli faaliyetler sürdüren Halkbank, adayların uzun zamandır beklediği yeni bir duyuru açıkladı. Banko Hizmetleri Gişe Görevlisi personeli alımı ilanı duyurusu geldi. Bu duyuruda sınava katılım koşulları, hangi illerde alımlar yapılacağı ve başvuru ekranları ile sınav sürecine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. 

HALK BANK HANGİ İLLERDE PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Gişe görevlisi bankacı alım ilanında 24 Şehirde istihdam gerçekleştirilecek. Bu iller ise şu şekilde olacak; Tunceli, Şırnak, Şanlıurfa, Sivas, Siirt, Muş, Mardin, Malatya, Kilis, Kars, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Artvin, Ağrı, Adıyaman,  Hakkari, Gaziantep, Erzurum, Erzincan ve Elazığ illeri olarak açıklandı. Adaylar başvuru şartlarında en az lisans mezunu olmaları istenildi. Diğer başvuru şartlarında alım yapılacak illerde ikamet ediyor olmaları ve başvuru yapan adyaların mernis adresinden ikamet şartının teyit edileceği belirtilmekte. Yaş şartında ise 1 Ocak 1990 ve sonrası doğmuş olmak gerekli olacak. 

SINAV BAŞVURU FORMU;

Sınava başvuru için sinavbasvuru.halkbank.com.tr adresi üzerinde açıklanan sınav formunun doldurulması gerekli olacka. Sınav başvuru formu için T.C. kimlik numarası, isim, soy isim, cinsiyet, askerlik durumu, cep telefonu eğitim bilgileri, ile png, jpg formatında bir profil fotoğrafı eklenmesi istenilecek. Son olarak adayların sınav başvuru koşullarını okuduğunu işaretlenmesi ve ardından doğrulama kodunun girilerek sınav başvuru işlemlerinin tamamlanması gerekli olacak. Adaylar son olarak bilgilerimi kaydet butonuna tıklamaları ve bilgilerini Halkbankası'na göndermeleri yeterli olacak.

HALKBANK SINAVI NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Yukarıda belirtildiği şekilde başvurularını 6 Eylül tarihine kadar gönderen adaylar daha sonra kriterleri uyan adaylar Halkbankası tarafından sınava çağırılacak. Sınavda Genel Yetenek testi gerçekleştirilecek. Genel yetenek başarı puanı başvuru yapılan illerde farklılık gösterecek. Daha sonraki aşamada kişilik envanteri uygulaması yapılacak. Son olarak mülakat sınavı gerçekleştirilecek. Bu üç aşamayı geçen adaylar Halkbankası personeli olarak 24 ilde çalışmaya başlayacak. Halkbankası sınavı başvuru koşullarına erişmek ve daha detaylı bilgi edinmek için tıklayın

SON BAŞVURU TARİHİ;

Türkiye'nin özel ve kamu bankaları alanında 30'dan fazla faaliyet gösteren kuruluş bulunuyor. Bu bankalardan Halk bank'ın gişe görevlisi personel alımları için Türkiye genelindeki 24 il'de istihdam edilecek personel alımı sınavına başvuru yapacak adayların 6 Eylül tarihine kadar başvurularını tamamlaması gerekli olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim