Halkbank Ağustos ayı başında yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2021 yılı Personel Alımı ilanı yayımlamıştı. 20 Farklı şehir için personel alımı yapılacak olup atamalar sınav ile gerçekleştirelecek. Bu yönde Banka Şubelerde görevlendirmek üzere Banko Hizmetleri Asistanı Alımı için sınav yapacak. 

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Bankaya Personel alımı için başvuru süreci 2 Ağustos 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 16 Ağustos 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar Halkbank resmi internet adresi üzerinden başvuru yapabilecekler.

Başvuru Ücretine Dikkat!

Adaylardan, başvuru bedeli olarak 150 TL (Yüzelli Türk Lirası) tahsil edilecektir. Sınav ücreti 02 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 09.00’dan, 16 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ web sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile yapılabilecektir. EFT, Havale, ATM ve PTT kanalıyla yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.

ALIM YAPILACAK 20 İL ŞUBE:

Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Yusufeli (Artvin)

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ OLACAK!

Başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek. Bu kapsamda adayların belirtilen genel banka personeli alımı şartlarını taşıyor olmaları gereklidir. Bunun dışında 01.01.1992 ve sonrası doğumlu olanlar, Üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan bölümlerinden 01.09.2021 itibarıyla mezun olan, Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunan ve diğer nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvurusu kabul edilen adaylar, sınav yeri ve saatini bildiren sınav giriş belgesini; 31 Ağustos 2021 – 05 Eylül 2021 tarihleri arasında https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden “E-posta adresi” ve “Aday Şifresi” girerek alabileceklerdir.

YAZILI SINAV NE ZAMAN?

Giriş sınavı yazılı aşaması; 5 Eylül 2021 tarihinde Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa olmak üzere 5 farklı sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Adaylar, görev yeri Mernis’ten teyit edilen ikamet ili/ilçesi olmak koşuluyla, ilanda belirtilen sınav merkezlerinden birini tercih edebilir.

Sınav tek oturumda 75 dk süre içerisinde yapılacak. Genel yetenek 50 soru şeklinde yapılacak. Her bir soru 5 (beş) şıktan oluşacak şekilde test usulü yapılacaktır.

SINAV KONULARI:

Genel Yetenek Testi:

Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan, iş ortamına özel olarak geliştirilmiş ölçme ve değerlendirme aracıdır. Test, mantık yürütme, problem çözme ve eleştirel düşünme sorularından oluşmaktadır.

Kişilik Envanteri:

Adayların karakteristik özelliklerinin ve temel yetkinliklerinin; ayrıca pozisyona uyumlarının belirlenmesi için kullanılan kişilik ve yetkinlik değerlendirme aracıdır.