Bankacılık sektörü ülkemizde bireylerin en çok tercih ettiği sektörler arasında yer almakta olup bu noktada adaylar gişe yetkilisi, müdür veya farklı pozisyonlarda istihdam edilmektedir. Adayların istihdam edildiği kadrolardan biri de Banko Hizmetleri Asistanı pozisyonudur. Var olan ama pek çok kimse tarafından bilinmeyen bir meslek olan Banko Hizmetleri Asistanlığına ilişkin detaylı bilgiler ve 2019 maaşları haberimizin devamında yer almaktadır.

Banko Hizmetleri Asistanı Görev Tanımı

İlgili pozisyonda görev yapan adaylar gişe yetkilisi personeline benzer bir pozisyon olup bu noktada gişede görev yapmaktadır. Burada bankacılık sektörüne ilişkin hesap açma, kapama, havale, EFT, para çekme, para yatırma, çek ve senet işlemlerini gerçekleştirmektedir. Adayların çalışma şartları bankacılık sektörü içerisinde çalıştıklarından dolayı 9:00 – 9:30 ile 16:30 arasında mesaileri bulunmaktadır. Genel olarak hafta sonları tatil olan bu personel grubu yine genel olarak en az lisans mezunu adayların başvurduğu bir pozisyondur.

2019 Banko Hizmetleri Asistanı Maaşları

Ülkemizde balta Halkbank ya da Ziraat Bankası olmak üzere çeşitli bankalarda Banko Hizmetleri Asistanı olarak görev yapan adayların 2019 yılı maaşları da çalıştıkları bankaya göre değişmektedir. Bu kapsamda adaylara en az 2 bin TL ödenirken en yüksek ödenen tutar ise 3 bin 500 TL’ye kadar artabilmektedir. Bu noktada adayların meslekte tecrübe edinmesine ve çalışma yılına göre maaşlarda artık görülebilmektedir.

Editör: TE Bilisim