Merkez Bankası personel Alımı Yapacak. Bankanın resmi internet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Merkez Bankası 40 kişilik boş kadro ile Teknisyen alımı yapacak. Adayların KPSS'den en az 50 puan almış olmaları ve Ön Lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Tam Zamanlı / Sözleşmeli olarak yapılacak Personel alımı için başvuru süreci 21 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 14 Aralık 2020 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir.

Teknisyen Alımları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü / Ankara birimine yapılacak. Aynı zamanda adaylara çeşitli sınavlar yapılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.
  • Askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak. (Erkek adaylar için)
  • Teknisyenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan teknisyen olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)
  • Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.
  • 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) veya 2020 yılında yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 50 KPSSP93 puanı almış olmak.
  • Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak ve sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

- Fotoğraf,

- Ortaöğretim mezuniyet belgesi,

- Ön lisans mezuniyet belgesi,

- Sınav Sonuç Belgesi (KPSS Ön Lisans),

- Askerlik belgesi (Erkek adaylar için),

Söz konusu bu belgeler başvuru esnasında Bankasın resmi internet adresine yüklenmesi gereklidir.

DİĞER BANKA PERSONELİ ALIM İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim