Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu ve özel bankalar personel alımı yapmaya devam ediyor. Kamu Bankaları genel olarak Kamu Perosoneli Seçme Sınavından alınan puanlar ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapsa da yıl içerisinde yayınladığı bildiriler ile sözleşmeli ya da daimi statüsünde istihdam etmek üzere banka personeli alımı yapmaktadır. Özel bankalar ise alımlarını sınav üzerinden yapmaktadır. Aralıklar ile yapılan sınavlardan başarılı olan adaylar ilgili banka tarafından mülakata alınır. Burada da aday ile görüşme yapılır ve başarılı bulunan adaylar bankada istihdam etmek üzere göreve devam ediyor. 2016 yılı içerisinde yayınlanan bildiriler incelendiğinde özel ve kamu bankaların kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 7 bin personel alımı yapacağı görülmektedir.

Hangi Banka Kaç Personel Alımı Yapacak

Faaliyetlerine devam eden bankalar 7 bin personel alımı yapacağını duyurdu. Peki hangi banka kaç personel alımı yapacak. Yayınlanan bildirilere göre;

Ziraat Bankası: 750
Garanti Bankası: 2 bin
Akbank: bin 500
Finansbank: 2 bin
ING: 230
Odeabank: 350
T-Bank: 100
Burgan Bank: 100

Yukarıda adı geçen bankaların  yanlarında kaç personel alımı yapacağı belirtilmiştir. Akımlar hakkında görüşmeler devam etmekte olup sayılarda değişimin olmaları ya da banka personeli alımları hakkında yeni gelişmeler olduğunda sizlere buradan bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim